Sari direct la conținut

Ce zice UE despre participarea Romaniei la summit-ul din 23 mai: Daca toate tarile ar trimite mai multi reprezentanti, ar fi ceva probleme de spatiu

HotNews.ro

Seful Biroului de Presa al Consiliului European a declarat, pentru Digi24, ca au fost trimise invitatii la summitul din data de 23 mai atat Presedintiei Romaniei cat si Guvernului.

„Decizia reprezentarii tine de bucataria interna”, a precizat Nicolas Kerleroux, seful Biroului de Presa al Consiliului European

Consiliul European nu a trimis invitatii pe numele vreunui oficial roman, ci catre institutii. Fiecare stat membru decide cine il va reprezenta la summit si trimite informarea catre serviciul de presa al Consiliului European”, a adaugat Kerleroux.

Potrivit sefului Biroului de Presa, Consiliul European nu poate spune ca unul dintre cei doi oficiali – presedinte sau premier – are prioritate in a lua parte la summit-uri. „Decizia reprezentarii tine de bucataria interna a fiecarei tari in parte”, a spus Kerleroux.

Nu exista o regula care sa interzica participarea simultana a doi inalti oficiali din acelasi stat la un summit al CE, a mai spus seful Biroului de Presa, care a adaugat ca summit-ul din data de 23 mai va fi unul „compact”.

„Daca toate tarile ar trimite mai multi reprezentanti, ar fi ceva probleme de spatiu”, a incheiat Nicolas Kerleroux.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro