Sari direct la conținut

Viorel Hrebenciuc, ales vicepresedinte al Camerei Deputatilor

HotNews.ro
Viorel Hrebenciuc, Foto: AGERPRES
Viorel Hrebenciuc, Foto: AGERPRES

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat marti numirea in functia de vicepresedinte al Camerei a deputatului Viorel Hrebenciuc, in locul lui Valeriu Zgonea, care a fost numit lider de grup al deputatilor PSD, informeaza Agerpres.

Votul a fost secret cu bile, rezultatul fiind 173 de voturi pentru si 12 impotriva.

In aceeasi sedinta s-a mai aprobat numirea in functia de secretar general adjunct a Ilenei Maria Luncan, la propunerea PSD. Votul a fost secret cu buletine iar rezultatul a fost 185 de voturi pentru si trei impotriva. Functia de secretar general adjunct a devenit vacanta dupa ce Gaspar Istvan a demisionat pe 14 mai.

Viorel Hrebenciuc a fost propus luni, de catre Victor Ponta, sa ocupe functia de vicepresedinte la Camera Deputatilor din partea PSD. El revine astfel in prim planul politicii romanesti, dupa o absenta de doi ani jumatate. In 2010, dupa ce Victor Ponta a fost ales presedinte al PSD, Hrebenciuc a facut un pas in spate, retragandu-se din viata politica prin demisia din functia de lider al grupului PSD de la Camera Deputatilor.

„Domnul Victor Ponta, presedintele partidului l-a propus pentru aceasta functie pe domnul Viorel Hrebenciuc”, a anuntat luni ministrul delegat in relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa.

In contextul in care Mircea Dusa a fost numit de catre Ponta ministru delegat in relatia cu Parlamentul, social-democratii si-au ales luni un nou lider de grup in persoana lui Valeriu Zgonea. Tot in cadrul sedintei de la grup, Ponta l-a propus pe Viorel Hrebenciuc pentru functia de vicepresedinte la Camera Deputatilor.

Potrivit surselor HotNews.ro, social-democratii se vor folosi de expertiza in negocieri si de relatiile bune ale acestuia cu reprezentantii partidelor din Opozitie pentru a impune in Biroul Permanent proiectele si initiativele USL.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro