Sari direct la conținut

Victor Ponta se intalneste miercuri, la Palatul Victoria, cu delegatia FMI

HotNews.ro

Premierul Victor Ponta se intalneste miercuri, la ora 14:00, la Palatul Victoria, cu delegatia Fondului Monetar International, informeaza Biroul de presa al Guvernului.

Potrivit Agerpres, intalnirea de la Guvern dintre premierul roman si expertii internationali are loc in ultima zi a vizitei la Bucuresti a delegatiei comune a troicai FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Delegatia FMI, condusa de Erik de Vrijer, a sosit martea trecuta la Bucuresti pentru a discuta cu autoritatile romane despre recentele evolutii economice, politica fiscala si monetara si progresele facute in reformele structurale.

Premierul Ponta spunea ca vizita expertilor internationali este una de evaluare, urmand ca negocierile propriu-zise sa aiba loc in decembrie sau la inceputul lunii ianuarie 2013.

„In aceasta perioada, vizita celor de la FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala este o vizita doar de review, de constatare a stadiului actual. Practic, cel mai probabil in luna decembrie sau la inceputul lunii ianuarie vom avea o vizita de negocieri pentru o noua scrisoare de intentie. Aici, presedintele Romaniei si punctul de vedere al Guvernului […] referitor la privatizarile strategice si anume Transgaz si CFR Marfa – privatizari asumate de Romania in luna februarie 2012 – este un punct de vedere comun si va forma obiectul discutiilor pe care le vom avea, le va avea Ministerul de Finante cu delegatia FMI”, a declarat Victor Ponta, dupa intalnirea avuta saptamana trecuta cu presedintele Traian Basescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro