Sari direct la conținut

Senatorul PSD Sorin Bota cere demiterea de urgenta a directorului general al CNADNR

HotNews.ro

Senatorul PSD Sorin Bota cere demiterea „de urgenta” a directorului general al CNADNR, parlamentarul afirmand ca „este inadmisibil ca PDL, prin vectorii sai de comunicare, sa critice modul in care s-a intervenit pe drumurile nationale din zona montana in aceste zile cu ninsoare”, potrivit Mediafax.

„Directorul general al CNADNR trebuie demis de urgenta urmare a balbaielii cu care a gestionat primul lui eveniment national de anvergura. Este inadmisibil ca PDL-ul, prin vectorii sai de comunicare, sa critice modul in care s-a intervenit pe drumurile nationale din zona montana in aceste zile cu ninsoare. Am ajuns sa ne critice tocmai cei care, ani la rand, au fost prinsi pe nepregatite de iarna, indiferent de cand venea aceasta.

Avertizarile meteo au existat si de aceea trebuiau luate masuri urgente, nu sa se dea vina pe licitatiile pe care nu au fost in stare sa le gestioneze pana la aceasta ora. CNADNR-ul are echipamentele necesare pentru interventie, iar acestea puteau fi mobilizate in zonele montane in care s-au anuntat caderi de ninsoare. Incompetenta este explicatia si nicidecum licitatiile care sunt in curs de desfasurare”, sustine Bota intr-un comunicat.

El spune ca ii este rusine sa asiste la „balbaiala” CNADNR. „Mi-e rusine sa asist la balbaiala CNADNR si la critica PDL-istilor, care, timp de 8 ani de zile, anual au fost prinsi pe nepregatite de venirea zapezii”, a declarat senatorul Sorin Bota, citat in comunicat. Narcis Neaga, fost director adjunct al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, responsabil pentru concesiuni, a preluat, recent, conducerea CNADNR in locul lui Mircea Pop, demis din functie.

In luna ianuarie, dupa ce presa a relatat ca mai multi directori din CNADNR au petrecut la munte desi meteorologii anuntasera pentru acea perioada ca vremea se va inrautati accentuat, premierul Victor Ponta a anuntat ca Mircea Pop, care a condus CNADNR din iulie 2012, a demisionat de la conducerea companiei, dar va asigura interimatul pentru o perioada foarte scurta, pana la numirea altui sef. Pop a ramas insa interimar pana in august, premierul Ponta explicand ca acesta a castigat concursul pentru postul de manager privat astfel ca Guvernul ar fi obligat sa il instaleze in aceasta functie daca expira interimatul.

Premierul Ponta a declarat, luni, ca sunt inca administratii locale care nu au incheiat contracte de deszapezire a drumurilor pe timp de iarna deoarece firmele de profil nu mai vor sa lucreze pe „bani putini” si sa fie si criticate inclusiv de presa, afirmand ca din aceste motive nu mai sunt gasiti „clienti”. Traficul rutier in cateva judete din tara a fost afectat in ultimele zile din cauza conditiilor meteo.

Traficul rutier a fost reluat, marti seara, pe DN 73, intre Campulung Muscel si Bran, spre Brasov, dupa ce drumarii au lucrat trei ore pentru a indeparta stratul de zapada depus pe carosabil, care a atins pe alocuri si zece centimetri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro