Sari direct la conținut

Geoana: planul impotriva mea a fost avortat dupa alegeri

HotNews.ro

Intr-un interviu BBC-HotNews.ro, liderul PSD, Mircea Geoana, sustine ca a existat un plan impotriva sa in cazul in care ar fi obtinut sub 20% la alegeri, dar ca “a fost avortat” pentru ca rezultatele obtinute la euroalegeri au fost mai bune “decat se asteptau”. Geoana s-a referit in mod explicit la atacul lui Octav Cozmanca si aluziv la Ion Iliescu, pe care nu l-a numit insa direct.

Fostul presedinte executiv al PSD, Octav Cozmanca, declarase intr-un interviu publicat luni, 3 decembrie, ca PSD a obtinut cel mai slab scor din istoria sa. “Decat sa fiu intr-un partid <> condus de Geoana, Dragnea, si de asa-zisul grup de la Cluj, care are perspectiva sa faca sub 20% la alegerile viitoare, mai bine raman intr-un PSD condus de Ion Iliescu, dar cu 30-40%”, declarase Cozmanca.

Mircea Geoana sustine ca interviul dat de Cozmanca era “un mesaj dintr-o strategie de comunicare” si ca l-a dat “in conditiile in care unii credeau ca o sa facem sub 20%”. Intrebat daca e vorba de planul lui Ion Iliescu, liderul PSD a raspuns ca e vorba de “cei care au iesit cu solicitari de congres, cei care au iesit cu acest tip de analiza extrem de defetista dupa alegeri, este clar ca au avut un anumit plan”.

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarase a doua zi dupa euroalegeri ca ar trebui sa se organizeze un congres extraordinar al Partidului Social Democrat, dupa ce partidul a obtinut cel mai mic scor electroral din istoria sa. Ideea unui congres extraordinar a fost sustinuta si de Adrian Nastase.

Liderul PSD afirma insa ca planul acestora “a fost avortat, cum se spune… aborted, ca suntem la BBC, dintr-un simplu motiv: rezultatul a fost mai bun decat se asteptau. Unii poate chiar sperau”. Mircea Geoana a adaugat insa ca in fiecare partid, la PD si la PLD, exista oameni care “stau pe la colturi si spera”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro