Sari direct la conținut

Geoana catre liderii PSD: Nu-mi mai dati la picioare din interior

HotNews.ro

Liderul PSD, Mircea Geoana anunta ca va demisiona daca PSD nu va castiga alegerile din 2008, dar face un apel catre ceilalti lideri sa-i acorde sprijinul si sa nu-i mai dea “la picioare din interior”. Geoana sustine ca va demisiona daca la alegerile locale partidul va obtine “un scor mai prost decat cel pe care il avem acum” si daca la alegerile generale din toamna nu va reusi sa castige alegerile “macar cu un procent sau cinci inaintea PDL-ului”.

„Eu am o obligatie de rezultat. Si eu spun: daca la alegerile parlamentare viitoare PSD-ul nu castiga alegerile, macar cu un procent sau cinci inaintea PD-ului sau PDL-ului astuia care este competitorul nostru numarul unu, Geoana Mircea isi pune demisia pe masa partidului, pentru ca asa face un barbat de onoare“, a declarat liderul PSD intr-un interviu pentru BBC-HotNews.ro

El afirma insa ca are nevoie de sprijin in interiorul partidului, inclusiv de experienta lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, acestuia din urma intentionand sa-i propuna sa faca parte dintr-un grup de reflectie privind reforma Constitutiei si a sistemului politic romanesc. „Geoana va spune: dati-mi increderea voastra, sprijiniti-ma, nu-mi dati la picioare din interior, dati-mi sprijinul vostru ca impreuna sa aduc partidul acolo unde este locul sau, numarul unu“, le-a cerut liderul PSD adversarilor sai din partid.

Geoana sustine ca a obtinut un scor bun in conditiile in care PSD ar fi ajuns la 13% dupa referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, amintind ca actiunea a fost sustinuta de Ion Iliescu “spunand ca este o idee buna”.

“In conditiile in care acum trei luni, patru luni de zile, PSD-ul era la un scor prost, si am reusit intr-o campanie relativ reusita sa il aducem intr-o zona de competitivitate si numai la 5 puncte diferenta de PD care era la 52% acum trei luni de zile, deci in acest moment eu spun ca PSD-ul, cu Geoana in frunte, are o sansa corecta ca la locale si parlamentare sa fie numarul 1. Eu va spun aicea ca sa fim extrem de bine intelesi, daca noi nu suntem…daca eu nu sunt capabil ca lider de partid sa-mi duc partidul la victorie la alegerile parlamentare, in clipa respectiva demisia mea este pe masa partidului”, a declarat Mircea Geoana.

Liderul PSD a adaugat ca au existat momente cand partidul a avut scoruri electorale si mai proaste: “In ’96, cu Iliescu presedinte, cu Vacaroiu prim-ministru, cu Adrian Nastase presedinte executiv la partid, a facut un scor de 21, 22%”.

Fostul presedinte executiv, Octav Cozmanca, declarase, intr-un interviu pentru Jurnalul National, ca PSD a obtinut “cel mai slab scor din istoria sa”. Geoana spune insa ca Octav Cozmanca are “o memorie selectiva” si ca “scorul cel mai prost pe care l-am facut a fost in 1996, 20% la alegerile locale si 22% la alegerile parlamentare, cand am pierdut la CDR”. La acea vreme, partidul era condus de Ion Iliescu.

Liderul PSD a facut apel si la liderii asa numitului grup de la Cluj, care l-au criticat dupa eroalegeri si i-au reprosat blocarea reformei interne. Geoana a spus ca Ioan Rus, liderul PSD Cluj, nu trebuie sa demisioneze desi organizatia sa a obtinut un rezultat foarte prost la euroalegeri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro