Sari direct la conținut

Locuinte sociale pentru chiriasii evacuati din casele nationalizate

HotNews.ro

Camera Deptuatilor a adoptat marti o ordonanta de urgenta ce prevede construirea de locuinte sociale pentru chiriasii evacuati din casele nationalizate si care au fost retrocedate fostilor proprietari. Legea a trecut cu 184 de voturi si finantarea va fi asigurata din bugetele locale. PD-L, singurul partid care s-a opus, sustine ca legea are scop electoral si nu va face decit sa agite spiritele, deoarece genereaza discriminari.

Ordonanta de urgenta prevede ca in 2008 sa fie date in folosinta circa 1400 de locuinte. Reprezentantii PD-L, partid care a votat impotriva actului normativ, au sustinut ca acest lucru va fi practic imposibil, tinind cont ca in 2007 din cele 2900 de locuinte sociale programate sa fie construite s-au dat in folosinta doar 200.

Deputatul Petru Calin a declarat ca PNL urmareste prin acest proiect doar scopuri electoral-populiste. ” Aceasta ordonanta nu face decit sa agite spiritele. Guvernul trebuie sa vina cu solutii concrete”, a spus Calian. Demcorat-liberalii au aratat ca nu sint clare criteriile dupa care vor fi acrodate locuintele sociale, acestea fiind oricum insuficiente.

PNL, PSD si PC au pledat insa pentru adoptarea legii, sustinind ca este un pas inainte fata de actuala situatie si ca ” democrat-liberalii vor sa tina acei batrini afara, in ploaie sau ninsoare”.

Finantarea programelor de locuinte sociale se va face din bugetele locale sau din transferuri de la bugetul de stat.

Persoanele care pot beneficia de prevederile legii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa dovedeasca ca sint titularii contractului de inchiriere sau au fost chiriasi ai imobilului la data retrocedarii lui, ca nu detin in proprietate alta locuinta si nu au vindut vreo proprietate imobiliara dupa 1990 si nu beneficiaza de ajutor din partea statului pentru construirea sau cumpararea unui imobil.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro