Sari direct la conținut

Stolojan, votat in unanimitate premier al PD-L

HotNews.ro

Theodor Stolojan a fost votat vineri, in unanimitate, drept candidat al Partidului Democrat-Liberal pentru functia de prim-ministru, in cadrul sedintei Colegiului Director al PD-L, anunta Realitatea TV.

UPDATE: Teodor Stolojan a fost votat in unanimitate si de membrii partidului, prezenti la Conferinta Nationala Anuala a PD-L.

Sedinta Colegiului Director este urmata de reuniunea Conferintei Nationale Anuale, care incepe la Sala Palatului, la ora 11:00.

„Bine ati venit la conferinta anuala a partidului ce va guverna Romania din toamna acestui an”, au fost cuvintele de deschidere ale presedintelui PD-L, Emil Boc.

In opinia sa, principalele argumente pentru care PD-L va castiga alegerile parlamentare sunt:

  • PD-L a invins PSD in Bucuresti
  • PD-L si-a dublat scorul obtinut la alegerile locale din 2004, obtinand, singur, mai mult decat a scos Alianta in urma cu patru ani
  • PD-L a castigat 15 municipii resedinta de judet si sectorul 3 din Bucuresti, dintre care 14 in primul tur, cu scoruri de peste 80%

Scopul politic al PD-L este formarea guvernului si infrangerea aliantei PNL-PSD care guverneaza azi Romania, nascuta in 2007, prin tradarea Aliantei D.A. de catre Calin Popescu Tariceanu si trocul acestuia cu Ion Iliescu, Adrian Nastase si Mircea Geoana, a spus Emil Boc.

„Cel pe care Traian Basescu l-a scos in lume, l-a prezentat si dupa aceea l-a facut prim-ministru a tradat si a orchestrat apoi chiar demiterea presedintelui Romaniei”, a adaugat el. „Cati dintre dumneavoastra isi imaginau in 2004 ca PNL si Calin Popescu Tariceanu vor sta la masa cu PSD in 2007?”, s-a intrebat, retoric, Emil Boc.

El a pledat pentru un Parlament unicameral, format din maxim 300 de parlamentari. „Nu se justifica actualul sistem ineficient, cu doua camere. Avem nevoie de o singura camera, eficienta, pragmatica, formata din oameni alesi prin vot uninominal”.

O alta propunere formulata de Emil Boc a vizat „eliminarea pensiilor indecente ale parlamentarilor”.

De ce trebuie sa plece actualul Guvern

  • a alocat clientelar banii pentru termoficare
  • face tot ce ii sta in putinta pentru a compromite votul uninominal
  • majorarea pensiilor, o masura necesara, a fost compromisa prin majorarea preturilor la utilitati si la alimente
  • cand apelezi la sistemul de sanatate sau la justitie trebuie sa dai mita
  • este un regim in care domneste parul, nesimtirea, aroganta si smecherii
  • daca nu ai bani, masini puternice si nu esti smecher nu existi pentru autoritatile statului

Stolojan: vom forma majoritatea si vom guverna Romania

Si candidatul pentru functia de premier al PD-L, Theodor Stolojan, s-a declarat optimist in privinta castigarii alegerilor din toamna.

„Vreau ca primul meu mesaj catre dumneavoastra sa fie foarte clar: vom conduce partidul la victorie, vom forma majoritatea guvernamentala si vom guverna Romania. (…) PD-L spune limpede: acest guvern trebuie sa plece, aceasta coalitie a esecului trebuie sa plece. Romania are nevoie de schimbare, de o noua guvernare”, a spus el, intr-un discurs axat in principal pe teme economice.

Stolojan a aratat ca, in ciuda momentului favorabil pe care il traverseaza Romania, beneficiind de scutul de securitate al NATO si de garantia de dezvoltare a UE, „conditiile de viata ale oamenilor sunt departe de cele europene iar vulnerabilitatea economiei nationale a crescut, in primul rand ca urmare a dezechilibrului din comertul exterior si al reaprinderii inflatiei”.

„Cuvantul cheie al actualei guvernari este mediocritatea”, a spus el, acuzand PNL ca „guverneaza de azi pe maine, cu strategii facute pe genunchi sau fara nicio strategie”, cu „oameni slab pregatiti sau de-a dreptul periculosi pentru domeniile pe care le conduc”.

Stolojan a subliniat ca guvernul Tariceanu va trebui sa dea socoteala pentru esecul din educatie, pentru stoparea descentralizarii, pentru blocarea reformei in justitie sau pentru nivelul rusinos al fondurilor europene atrase pana in prezent.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro