Sari direct la conținut

Emeric Florin Saghi, propus pentru MAI, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate 

HotNews.ro

Ministrul desemnat pentru portofoliul de la Interne, Emeric Florin Saghi, a obtinut 26 voturi pentru si 40 impotriva, parlamentarii votand prin apel nominal. In timpul audierilor candidatul la Ministerul de Interne a tinut sa precizeze ca nu este ofiter in MAI ci doar a fost decorat in grad de ofiter.

Saghi a declarat la finalul audierilor ca daca votul era secret ar fi fost votat si de parlamentarii de la celelalte partide politice. „In sala s-au aflat foarte multi fosti colegi, prieteni, dar care fac parte dintr-un partid care nu este la guvernare si atunci votul a fost negativ. Daca votul nu ar fi fost la vedere votul ar fi fost pozitiv.”

In fata parlamentarilor aspirantul pentru portofoliul de la Interne a declarat ca ministerul are suficiente resurse umane pentru a asigura siguranta cetatenilor. „In ceea ce priveste siguranta cetateanului cred ca trebuie facut o reevaluare a tot ceea ce inseamna resurse umane. Parerea mea este ca ministerul dispune de resurse umane suficiente dar care nu sunt cel mai bine repartizate. Trebuie revizuita toata politica de resurse umane.”

De asemenea, Saghi considera ca trebuie efectuata descentralizarea pe model european. „Descentralizarea pe modelul statelor europene. Invatamant, santate, asistenta sociala – acestea sunt primele domenii pe care eu le vad ca ar putea fi descentralizate si gestionate de catre primarii. In toate statele lumii ministerele nu fac altceva decat sa coordoneze si sa elaboreze politicile in materie, de ceea ce se intampla in teritoriu se ocupa primariile si administratile publice teritoriale”.

Saghi a tinut sa explice parlamentarilor ca nu este ofiter in MAI. „Nu sunt militar, sunt civil. Imi pare rau ca din doua stiri s-a creat una singura si anume aceea ca sunt ofiter. Nu sunt ofiter al Ministerului de Interne, am fost decorat cu ordinul pentru merit in grad de ofiter si am lucrat in cadrul Ministerului de Interne. Acestea sunt cele doua stiri corecte din care s-a facut una singura. Nu am niciun fel de apartenenta la sistemul militar.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro