Sari direct la conținut

Orban: Noi nu cerem nimic de la PDL, ar fi ca si cum am discuta cu un simplu angajat

HotNews.ro

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat referitor la discutiile cu partidele politice din perioada urmatoare ca liberalii nu cer nimic de la PDL, mentionand ca liderii PNL ar discuta degeaba cu Partidul Democrat-Liberal, fiind ca si cum ar discuta la o instiutie „cu un simplu angajat”, scrie Mediafax.

Intrebat care ar fi, in discutiile cu PDL, cerintele si garantiile pe care le solicita liberalii, Orban a replicat ca PNL nu cere nimic de la democrat-liberali.

PNL a fost intotdeauna un partid al dialogului. Noi nu cerem nimic de la PDL. Oricum, daca discutam cu Partidul Democrat discutam degeaba, e ca si cum ai discuta la o institutie cu un simplu angajat„, a explicat liberalul, mentionand ca majoritatea cu PSD inca exista in Parlament.

Despre formarea unui guvern de uniune nationala, Orban a spus ca o astfel de formula se creeaza doar in situatii de criza grava. „Dumneavoastra va imaginati ca Traian Basescu, daca va fi declarat presedinte, va avea pofta sa imparta puterea? N-ati vazut ce a spus despre alegatorii care nu l-au votat? Un fleac, i-am ciuruit”, a apreciat liberalul.

Liberalii au adoptat, miercuri, in Consiliul National Executiv, o declaratie politica potrivit careia PNL nu este dispus la niciun compromis cu fortele politice care incearca instituirea unui regim autoritar, excluzand posibilitatea de a fi intr-un „guvern marioneta a lui Basescu”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro