Sari direct la conținut

PSD si PNL nu vor vota bugetul pe 2010. Geoana: Bugetul a fost construit pe model clientelar

HotNews.ro

Reprezentantii PSD si cei al PNL au confirmat inca o data, luni, ca nu vor vota bugetul pe 2010, in aceeasi zi in care documentul a intrat in dezbaterea plenului Parlamentului. Mircea Geoana a anuntat, luni, decizia BPN ca parlamentarii social-democrati sa voteze impotriva bugetului de stat pe 2010 si a acuzat „modelul clientelar” pe care ar fi fost construit bugetul.

Liderul social-democrat sustine ca proiectul de buget nu ar raspunde principalelor probleme legate de criza economica si nu ar oferi resursele minime necesare pentru buna functionare a principalelor sectoare ale activitatii economice – agricultura, transporturi, investitii, educatie si sanatate, potrivit NewsIn.

Nici PNL nu va vota bugetul pe 2010 si va continua sa isi sustina propriile amendamente, a anuntat prim-vicepresedintele liberal, Ludovic Orban, citat de NewsIn.

  • „PNL a hotarat in consens sa voteze impotriva Legii bugetului de stat. De asemenea, am hotarât sa sustinem in plen toate amendamentele de reducere a fiscalitatii care au fost aprobate in comisiile avizatoare sau in comisia de buget-finante. As dori sa readuc aminte amendamente propuse de PNL care au fost aprobate si cele care nu au fost aprobate, pe toate urmeaza sa le sustinem in plen”, a afirmat Ludovic Orban.

Prim-vicepresedintele PNL a facut, cu aceasta ocazie, o trecere in revista a amendamentelor PNL adoptate de Comisia de buget-finante: suspendarea impozitului forfetar pe 2010, reducerea majorarilor de intârziere de la 0,1% la 0,05%, 5% TVA pentru constructiile si tranzactiile cu constructii nou construite, continuarea aplicarii impozitului de 3% pe microintreprinderi”.

  • „Vom sustine in plen si amendamente care, din pacate, desi am convenit sa le sprijinim, din cauza unor defectiuni aparute la partenerii nostri, nu am reusit sa le trecem. Este vorba despre reducerea contributiilor de asigurari sociale cu 9,5%, aplicarea Legii pensiilor si anume stabilirea valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie. Vom sustine o serie de alte amendamente care vizeaza modul de finantare a proiectelor de investitii fundamentale pentru modul in care se utilizeaza fondurile publice in domeniul investitiilor”, a mai anuntat Ludovic Orban.
  • „Vom sustine in plen ca amendamentul formulat si aprobat prin care prioritatea in stabilirea proiectelor de investitii noi sa se faca in functie de momentul aprobarii proiectului de investitii si vom sustine toate celelalte amendamente care au ca obiectiv eficientizarea utilizarii banului public in special in domeniul proiectelor de investitii”, a incheiat prim-vicepresedintele liberal.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro