Sari direct la conținut

AUDIO Adrian Severin (PSD): Mircea Geoana si-a “consumat rolul in partid”

RFI Romania

Euro-parlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, intr-un interviu la RFI, ca nu este impotriva lui Mircea Geoana, dar crede ca acesta si-a “consumat rolul in partid”. Reuniunea informala de la Brasov a social-democratilor din filiale seamana cu proclamarea unui imparat roman, a spus Severin. Sprijinul filialelor pentru Mircea Geoana este o “inchipuire”, a declarat euro-parlamentarul.

Asculta declaratia lui Adrian Severin

Descarca declaratia in format MP3

Iata cele mai importante declaratii ale lui Adrian Severin:

  • Formula asta, daca esti cu x, esti impotriva lui y e o formula care poate sa circule in restaurantele din Poiana Brasov, unde ca pe vremea decaderii Imperiului Roman, legiunile de la frontiera proclama cate un imparat. Eu nu sunt impotriva lui Mircea Geoana. Eu cred ca Mircea Geoana si-a consumat rolul in partid, cel putin in aceasta etapa, a preluat conducerea unui partid care era numarul unu in Romania, indiferent ca se gasea la Guvern sau in Opozitie. La ora actuala – nu spun ca numai din cauza lui Mircea Geoana – acest partid este numarul doi, indiferent ca este la guvernare sau in Opozitie si in consecinta, mai ales atata timp cat PSD este singurul partid al stangii democrate din Romania, este absolut necesar sa facem o schimbare, pentru a incerca sa redevenim partidul numarul unu in Romania.
  • Ceea ce nu-mi place este cand vad ca o parte dintre colegi saboteaza dezbaterile si se retrag in restaurante, in intunericul noptii si in umbra padurilor carpatine, pentru a discuta acolo despre modul in care sa-si pastreze puterea, ca si cand puterea lor asupra unei ruine este un lucru pozitiv pentru ei sau pentru ceilalti.
  • Sprijinul filialelor pentru Mircea Geoana (asa cum a reiesit din reuniunea informala de la Brasov a social-democratilor din teritoriu – n.r.) este o inchipuire pe de o parte, este o inchipuire insa construita. Pe de alta parte, desi s-a spus ca au participat 39 de filiale, in realitate au participat 39 de persoane din filialele respective, filiale care n-au discutat nimic inainte, oamenii acestia au venit fara nici un fel de mandat, dar unii dintre ei nici macar nu erau liderii filialelor respective, ci trimisi de liderii acelor filiale pare-se pentru a lua pulsul discutiei. Acest tip de discutie in umbra, acest tip de atitudine conspirativa, care este surprinzatoare la niste lideri este intr-adevar lucrul rau„.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro