Sari direct la conținut

Gabriel Oprea: Deocamdata, Guvernul Boc sta in voturile UNPR, cui nu-i place sa-si caute alta majoritate 

HotNews.ro

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca, „deocamdata”, Guvernul Boc sta in voturile UNPR, el subliniind ca se asteapta ca majoritatea parlamentara care sprijina Executivul sa fie respectata.

Deocamdata, acest Guvern sta in voturile UNPR. Vreau sa se inteleaga foarte bine si foarte clar acest lucru: cui nu-i place isi poate cauta o alta formula guvernamentala. Deocamdata, asta e structura majoritatii parlamentare pe care se sprijina Guvernul Boc si noi ne asteptam ca ea sa fie respectata„, a spus Oprea, citat de Mediafax.

Oprea a precizat ca UNPR nu i-a solicitat premierului Emil Boc functii in Guvern inainte de remaniere, dar nici explicatii despre motivele, criteriile si obiectivele remanierii.

„Remanierea e un instrument constitutional pe care premierul il poate utiliza pentru imbunatatirea activitatii Executivului. Prin urmare, intreaga responsabilitate in problema remanierii ii revine exclusiv premierului Emil Boc, si nu presedintelui, nici coalitiei sau majoritatii parlamentare pe care se sprijina acest Guvern. Premierul este singurul in masura sa dea explicatii despre motivele, criteriile si obiectivele acestei remanieri”, a spus Oprea.

Oprea a tinut sa specifice ca UNPR este partener loial in coalitie si se asteapta ca si PDL sa fie la fel.

„Faptul ca nu suntem galagiosi, ca nu suntem ca pupezele sau ca pitigoii nu inseamna ca suntem slabi, ci ca suntem la alt nivel a ceea ce inseamna interesul national”, a mai spus Oprea.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca afirmatia sa potrivit careia „Guvernul sta in voturile UNPR” nu este un avertisment pentru PDL si ca aceasta se bazeaza pe un calcul aritmetic al voturilor din Parlament.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro