Sari direct la conținut

Elena Udrea: Complice la suspendarea regizata de moguli in 2007, Tariceanu se simte amenintat de stenogramele din dosarul Vintu

HotNews.ro

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, sustine ca fara complicitatea lui Calin Popescu Tariceanu, premier la acea vreme, nu ar fi fost posibila incercarea de suspendare a presedintelui, din 2007, „regizata de moguli” si ca, probabil din acest motiv, liberalul „se simte amenintat de stenograme”, relateaza Mediafax.

In urma cu cinci ani, cu ajutorul lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Dan Voiculescu, Tariceanu a gasit, in persoana mea, tapul ispasitor pentru interventia pe care o facuse in favoarea prietenului sau, Dinu Patriciu. Nu Tariceanu era vinovat pentru trafic de influenta, vinovata era Elena Udrea pentru ca a indraznit sa scoata la lumina o actiune cel putin imorala a premierului din acea vreme”, a adaugat ministrul Dezvoltarii.

Elena Udrea adauga ca, dupa cinci ani, in loc de biletele sunt scoase la iveala file din dosare groase, intocmite de institutii ale statului care au atributii legale in identificarea si pedepsirea celor care savarsesc ilegalitati.

„Continutul acestora este cunoscut acum tuturor romanilor, dar iata ca, in opinia domnului Tariceanu, relevanta stenogramelor nu este atat de importanta in raport cu parerea mea vis-a-vis de subiect. Din nou, fostul premier liberal incearca o diversiune pentru a induce opiniei publice ideea ca vinovati nu sunt cei care comit faradelegi, ci cei care sustin public ca asemenea lucruri nu ar trebui sa se mai intample”, sustine Udrea.

Ea apreciaza ca stenogramele din dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu, instrumentat de Parchet, arata cum un patron de trust de presa isi foloseste banii, puterea si influenta pentru a-l debarca pe presedintele tarii.

„Incercarea de suspendare a presedintelui din 2007, regizata de moguli, nu ar fi fost posibila fara complicitatea lui Calin Popescu Tariceanu – premier la acea vreme. Probabil acesta este motivul pentru care, in loc sa fie revoltat, alaturi de mine, fata de continutul dezvaluirilor din dosar, el se simte amenintat de stenograme, considerandu-se victima a unui „santaj politic cu institutiile statului„, mai sustine Elena Udrea.

„Ce se intampla in Romania cu aceasta justitie, ce se intampla cu drepturile si libertatile cetatenesti? Ce legatura au discutiile jurnalistilor, despre Vintu ca patron de presa, cu cauza dosarului Vantu – FNI?” a comentat, joi, fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu aparitia in presa a stenogramelor din dosarul Vintu. „Ceea ce observam ca se intampla este santaj politic cu institutiile statului. Orice cetatean poate sa ajunga sa fie supus acestui abuz al interceptarilor”, a afirmat Tariceanu, precizand ca „Nu ma fac un avocat al domnului Vintu. Sunt ultimul care o sa sar in ajutorul lui, dar apar un principiu”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro