Sari direct la conținut

CCR dezbate pe 15 decembrie sesizarea Opozitiei privind modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor

HotNews.ro

Curtea Constitutionala urmeaza sa dezbata, pe data de 15 decembrie, sesizarea PSD+PC privind modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor, anunta Agerpres. 56 de deputati ai Aliantei PSD +PC au sesizat CCR cu privire la neconstitutionalitatea hotararii Camerei Deputatilor nr.26/2010 privind modificarea si completarea art.12 din Regulamentul Camerei Deputatilor si a Hotararii aceleiasi Camere nr.27/2010 privind modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor.

Parlamentarii PDL, UDMR, UNPR si reprezentantii minoritatilor au adoptat, martea trecuta, modificarea Regulamentului intern. Astfel, Biroul Permanent al Camerei va putea sa isi desfasoare activitatea fara a fi necesara prezenta Opozitiei, in conditiile in care a fost eliminata obligativitatea cvorumului.

Amendamentul permite, practic, deblocarea lucrarilor dupa o luna si jumatate de boicot al opozitiei, care a cerut schimbarea Robertei Anastase de la conducerea Camerei Deputatilor, pe care a acuzat-o de fraudarea votului la legea pensiilor.

Necesitatea cvorumului la Biroul Permanent a fost eliminata din Regulamentul intern, astfel incat materialele inscrise pe ordinea de zi a Biroului Permanent se pot aproba sau respinge cu votul majoritatii celor prezenti, nemaifiind necesara intrunirea cvorumului.

Blocajul Biroului Permanent al Camerei se producea, inainte de modificarea Regulamentului, in momentul in care reprezentantii PSD si PNL absentau de la sedinta si nu se intrunea cvorumul necesar, sedinta fiind suspendata. Opozitia are sapte membri in Biroul Permanent, in timp ce Puterea are doar 6 membri.

PSD si PNL si-au anuntat, tot martea trecuta, intentia de a sesiza CCR in privinta modificarii Regulamentului Camerei Deputatilor prin care se elimina obligativitatea cvorumului in Biroul Permanent al acestui for legislativ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro