Sari direct la conținut

Criza de forta de munca in judet

Monitorul

Asa se face ca, numai pentru saptamana aceasta firmele din judet au comunicat la agentiile pentru ocuparea fortei de munca nu mai putin de peste o mie de locuri de munca vacante. „Societatile au locuri de munca disponibile, numai ca nu au pe cine sa angajeze.

Asa se face ca, la locurile deja existente in liste, care se repeta de la o saptamana la alta, se adauga mereu altele si altele” a opinat Dragos Parvan, purtator de cuvant la AJOFM Prahova. In mod surprinzator, cele mai multe locuri de munca vacante au fost comunicate de societatile din Ploiesti, respectiv peste 700 de job-uri, alte doua sute la Campina, si doar aproape 30 la Valeni.

Specialistii spun ca este greu de crezut ca intr-un oras asa de mare, precum Ploiestiul, este greu de gasit forta de munca, insa realitatea este alta, si se pare ca foarte multi ploiesteni s-au indreptat catre un loc de munca din strainatate, sau catre capitala, unde salariile sunt mult mai motivante.

In cea mai mare parte patronii „alearga” dupa forta bruta de munca, si pentru a atrage acestia ies la rampa cu bonuri de masa, transport gratuit, si alte multe bonitati. In plus, patronii au inceput sa scada mult si din pretentiile de angajare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro