Sari direct la conținut

Primarul din Iordacheanu, reclamat la CEDO

Monitorul

Este vorba de eliberarea unui titlu de proprietate pentru un teren revendicat inca din 1991. De atunci au trecut 16 ani, timp in care autoritaile locale au amanat eliberarea actului respectiv. Terenul apartine Elenei Pana, care a murit acum doi ani, fara a-si vedea titlul de proprietate. „Bunica mea s-a stins inainte de a-si vedea implinita dorinta de a fi proprietar cu acte in regula.

Avem o sentinta judecatoreasca inca din 2005 prin care primarul Safta este obligat sa faca demersurile necesare eliberarii titlului de proprietate. Pur si simplu edilul incalca o hotarare a instantei fara niciun temei legal”, se plange Claudiu Dobre, unul dintre mostenitorii batranei care nu pot face succesiunea din cauza incapatanarii primarului.

Acesta este hotarat sa-l reclame pe primar la CEDO si sa-i ceara despagubiri pentru incalcarea dreptului la proprietate. „Daca in tara legea este incalcata chiar de primar, cel ales de comunitate sa o respecte, ma voi duce la Strasbourg sa mi se faca dreptate. Sa vedem atunci daca primarul Safta isi va permite sa incalce o hotarare internationala”, promite Claudiu Dobre.

In schimb, primarul Iordacheanu, Constantin Safta, da vina pe Oficiul de Cadastru Prahova. „Daca terenul se afla intr-o zona care nu figureaza pe harta cadastrala, eu nu pot elibera niciun titlu de proprietate. Cei de la cadastru trebuie sa faca masuratori pentru a avea temei legal sa actionez”, se apara edilul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro