Sari direct la conținut

Big Brother pe soselele din judetul Mures

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Mures (IPJ) a anuntat ca intentioneaza sa amplaseze peste 200 de camere de supraveghere video in municipiile si orasele din judet, pentru monitorizarea traficului rutier si prevenirea criminalitatii stradale.

seful IPJ Mures, chestorul Ioan Nicolae Cabulea, si seful Serviciului Politiei Rutiere Mures, comisarul sef Viorel Cazan, au declarat ca au nevoie de circa 115 camere de supraveghere in Targu Mures, de cate 39 de camere in municipiile Reghin si Sighisoara si de cate 15-20 in orasele Sovata, Ludus, Iernut si Ungheni.

Amplasarea celor peste 200 de camere de supraveghere va fi primul pas dintr-un proiect mai mare, care prevede instalarea de sisteme de monitorizare si in comunele situate pe drumurile europene si nationale care traverseaza judetul.

Comisarul sef Viorel Cazan a mai aratat ca ar dori ca documentatia pentru obtinerea fondurilor europene in cazul proiectului sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an. Din 2008, sistemul ar urma sa fie pus in functiune.

Muresul nu este primul judet in care Politia cumpara camere video pentru monitorizarea traficului rutier. In Cluj-Napoca, pe Calea Turzii, autoritatile au instalat cinci camere video. Nu toate, insa, sunt conectate la reteaua de supraveghere, ci au fost puse doar pentru a-i descuraja pe conducatorii auto.

De asemenea, au fost instalate camere video si pe drumul dintre Cluj-Napoca si Turda, in localitatile Valcele, Martinesti si Tureni. Intregul sistem a fost, insa, cumparat ilegal, pentru ca politistii clujeni au incheiat contractul fara licitatie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro