Sari direct la conținut

Sedinta aglomerata

Monitorul de Sibiu

Intilnirea de ieri a Colegiului Prefectural a reunit majoritatea sefilor de deconcentrate, care l-au pus la curent pe prefectul Ion Ariton asupra ultimelor noutati. Disciplina l-a prins in ofsaid pe directorul Sectiei Drumuri Nationale Sibiu, dat afara ca la scoala.

Zi plina, ieri, la sediul Prefecturii. Colaborarea tensionata dintre prefect si Gheorghe Mihai, seful Sectiei de Drumuri Nationale, nu mai e un secret pentru nimeni. Dupa ce, in sedinta de luna trecuta, subprefectul Marin Craciun l-a sfatuit pe subaltern sa-si dea demisia, ieri, Gherghe Mihai a fost dat afara din sala de sedinte, din motive disciplinare.

Seful drumurilor din Sibiu nu s-a conformat noului regulament de ordine interioara si a raspuns unui apel de pe telefonul mobil, in timpul sedintei. Fapta nu a trecut neobservata. In urma insistentelor lui Ariton, Gheorghe Mihai si-a purtat pasii spre usa institutiei.

„Eu nu ar fi trebuit sa raspund la telefon, domnul prefect a fost deranjat de acest lucru si am parasit sala, in timpul sedintei. Atita tot. Faptul ca am avut discutii in contradictoriu cu domnul Ariton nu inseamna ca au avut loc incidente intre mine si dumnealui”, a spus insa Gheorghe Mihai.

Nu raminem fara apa

Sedinta a putut continua si fara seful Sectiei de Drumuri. Comitetul judetean pentru situatii de urgenta a dat asigurari ca Sibiul are acumulari suficiente pentru alimentarea cu apa a populatiei in perioada sezonului estival, care se anunta deosebit de calduros. Singura problema ar fi bazinul hidrografic al Tirnavei Mari.

„Debitele riurilor si nivelele lacurilor de acumulare sint monitorizate zilnic. Bazinul hidrografic Tarnava Mare inregistreaza debite scazute, dar nu se impun masuri de introducere a restrictiilor de folosinta”, a aratat Daniela Stoica, director al Sistemului de Gospodarire a Apelor Sibiu.

Desi nici lunile iunie si iulie nu ridica probleme de seceta, Daniela Stoica a precizat ca a fost intocmit si un plan de restrictii de folosire a apei, in cazul in care vor exista situatii de criza.

Medicina muncii, la pamint

Si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate s-a prezentat la apel. Dr. Adela Cojan, directoarea institutiei, a aratat ca, in mediul urban, 171 de medici de familie au contract cu CJAS, in timp ce, in comune, exista doar 80 de astfel de contracte.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca, Francis Torok a ridicat problema specialistilor in medicina muncii, care ar trebui sa fie disponibili in orice firma. Din calculele lui Torok, in Sibiu nu exista decit 11 astfel de medici, care nu au incheiate contracte cu CJAS. Din sursele prefectului insa, ar trebui sa fie mai multi.

Indiferent de numarul lor, lipsa acestora se vede in cazul deselor imbolnavirilor profesionale de la Sometra, din Copsa Mica. „Cazurile de la Sometra sint cunoscute de cei care le au pe constiinta”, a concluzionat Ion Ariton.

Lamuriri

La solicitarea prefectului Ariton, seful Directiei de Munca si Protectie Sociala, Vasile Duca a precizat ca Asociatia „Love and Light”, responsabila de nasterea intr-un sanatoriu a unui copil cu virusul HIV, nu va fi inchisa. Autoritatile au fost de acord cu un compromis. „Eu, personal, am fost acolo si nu am vazut conditii care sa determine retragerea autorizatiei.

Chiar daca e un caz nefericit, persoanele infectate au dreptul lor, inclusiv dreptul la procreere. Asociatia «Love and Light» este unica in Sibiu si vine in ajutorul celor infectati cu HIV”, a spus Vasile Duca

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro