Sari direct la conținut

Impacare crestineasca la Sibiu

Monitorul de Sibiu

Scandalul politic de la Bucuresti isi poate gasi leacul in biserica. Cel putin asa spera IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, care i-a invitat, la Sibiu, pe Basescu, Tariceanu si Geoana. Premierul a refuzat deja invitatia.

Intoarcerea la cele sfinte pare sa fie singura solutie care ar linisti spiritele incinse de jocuri politice. Si pentru ca scandalurile de la Bucuresti razbat in toata tara, IPS Laurentiu Streza a vrut sa faca o fapta buna. Sa-i impace pe liderii politici de la Bucuresti, dar nu oriunde, ci in biserica. „I-am invitat pe toti la Sibiu.

Pe presedintele Traian Basescu, pe premierul Calin Popescu Tariceanu si pe domnul Mircea Geoana, de Rusalii, pentru a inaugura pictura restaurata din Catedrala Mitropolitana. Au promis ca o sa vina. Noi ii asteptam sa ii binecuvintam, sa se impace. Toti ne dorim sa fie pace si liniste in tara asta”, a marturisit IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Traian Basescu si Mircea Geoana nu au confirmat inca vizita, iar Calin Popescu Tariceanu a refuzat invitatia.

Raluca s-ar bucura

In Sibiu, Traian Basescu se simte mai bine ca acasa. Cum altfel ar putea sa se simta in orasul in care a avut cea mai mare sustinere, atit la alegerile din 2004, cit si la referendumul din 19 mai. Daca Nicolae Vacaroiu nu a lasat deranj la Cotroceni, cel mai probabil, Traian Baseascu va sosi la Sibiu, de Rusalii.

Totusi, vizita presedintelui sta inca sub semnul intrebarii si al secretului de stat. „Sincera sa fiu, nu stiu daca va veni domnul presedinte de Rusalii la Sibiu. Oricum, programul de vizite al lui Traian Basescu este tinut secret, e facut impreuna cu cei de la SPP.

Eu m-as bucura daca ar accepta domnul Basescu invitatia Mitropolitului Ardealului, pentru ca voi fi si eu in Sibiu de Rusalii”, a aratat deputatul PLD Raluca Turcan.

Tariceanu sta acasa

Premierul Tariceanu a trimis deja refuzul de a vizita Catedrala Mitropolitana. Ar avea si motive. Esecul referendumului si discutiile referitoare la iesirea liberalilor de la guvernare i-au taiat primului ministru cheful de vizite. Mai ales ca sint destule sanse ca fostul sau coleg de Alianta, Traian Basescu, sa poposeasca in Sibiu la sfirsitul acestei saptamini.

„Primul ministru a trimis o scrisoare Mitropolitului Ardealului, prin care i-a multumit pentru invitatie si s-a scuzat ca nu o poate onora. Agenda de la Bucuresti este destul de ocupata, in principal cu aspectele politice, care nu pot fi ignorate”, a precizat Camelia Spataru, purtator de cuvint al Palatului Victoria.

Geoana ar veni

Desi a vazut, pe propria lui piele ca Sibiul nu e tocmai locul pentru o vizita social-democrata, liderul PSD Mircea Geoana a marturisit ca ar veni la Sibiu, desi ar da nas in nas cu cel pe care ar fi vrut sa-l demita. Insa, ca orice politician care se respecta, Geoana acorda intiietate problemelor politice. „Inca nu stiu daca voi putea ajunge in Sibiu de Rusalii.

Am primit invitatia IPS Laurentiu Streza si mi-ar face placere sa o pot onora. In aceeasi perioada, as vrea sa ajung in zona, la Arad si la Timisoara, dar nu stiu inca daca programul politic imi permite si o vizita in Sibiu”, a spus Mircea Geoana.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro