Sari direct la conținut

Super-oferta de locuri de munca in judet

Monitorul de Cluj

Clujul are la ora actuala cea mai mare oferta de locuri de munca din tara, aici urmind sa se inregistreze un „boom“ al angajarilor pina la sfirsitul anului, estimat la 9.000 de persoane, sustin reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj.

Veste buna pentru unii, veste rea pentru altii Noile obiective economice din judet inghit tot mai multa forta de munca

„Pina la finele anului, vor avea circa 9.000 de locuri de munca vacante. Ocuparea locurilor de munca noi, create de noi investitori, vor presupune si motivari diferite ale personalului, ceea ce va crea o absorbtie de personal prin migratia de la alti angajatori.

Aceste locuri de munca vacante nu vor fi ocupate numai de persoane fara slujba din judetul Cluj, ci multi dintre actualii angajati vor migra spre alte locuri de munca mai bine platite“, afirma directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

El avertizeaza, insa, ca prin migratii si prin faptul ca piata fortei de munca si nivelul venitului mediu net pe cap de locuitor din judetul Cluj este in crestere, este posibil ca numarul mare de locuri de munca vacante sa creeze si probleme cu privire la falimentul mai multor agenti economici. „Aceasta inseamna multe persoane care vin in evidentele AJOFM care nu vor avea calificarile necesare pietei muncii si noi sa fim nevoiti sa-i preluam si sa-i pregatim pentru ceea ce piata cere“, a mai spus directorul agentiei.

Mai putine posturi pentru licentiati

Daniel Don sustine ca toti investitorii care au anuntat locuri de munca vacante pentru urmatoarea perioada – Bechtel, Nokia, Polus Center, Iulius Mall, plus o firma de producere de jenti auto – opteaza pentru personal cu calificare medie, respectiv muncitori, si doar 20% din locuri de munca se adreseaza celor cu studii superioare.

AJOFM Cluj a realizat si o cercetare interna cu privire la bazinul fortei de munca existent in judetul Cluj pentru acoperirea cererilor de angajari, din care rezulta ca exista posibilitatea ocuparii posturilor vacante.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro