Sari direct la conținut

Neagu indeamna la vot

Monitorul de Sibiu

In prag de organizare a referendumului, PD Sibiu ia atitudine. Senatorul Nicolae Neagu a tinut sa explice electoratului motivele pentru a se prezenta la urne.

Neagu este de parere ca cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendare nu reprezinta vointa majoritatii, ci vointa coalitiei de a-l indeparta cu orice pret pe presedintele suspendat. „Suspendarea presedintelui Basescu nu are nicio legatura cu Constitutia sau cu o pretinsa incalcare a acesteia.

Avizul Curtii Constitutionale este foarte clar: nici una din cele 19 acuzatii aduse de PSD, PRM, PC si UDMR nu a fost confirmata. Este pur si simplu o rafuiala politica”, a motivat senatorul democrat, adaugind ca, prin suspendare, se incearca „impiedicarea insanatosirii institutiilor statului”.

De frica lui Basescu

In pledoaria de sustinere a lui Traian Basescu, Neagu invoca teama partidelor care votat pentru suspendare. „Suspendarea presedintelui Basescu si referendumul pentru demiterea acestuia au un singur scop. Sa elimine un adversar pe care Geoana, Voiculescu, Vadim sau Tariceanu il considera periculos, pentru ca le ameninta interesele.

Aceleasi motive au stat si la baza eliminarii PD de la guvernare”, crede liderul democratilor sibieni. Nicolae Neagu a adaugat ca, in prezent, vointa electoratului este suspendata si ca partidele politice nu au puterea sa decida in numele poporului. Parlamentarul isi acuza colegii ca au modificat legea referendumului numai cu scopul de a-l impiedica pe Basescu sa candideze din nou.

Zi controversata

Programarea referendumului in data de 19 mai, intr-o zi de simbata, este o alta acuzatie pe care senatorul sibian o aduce asa numitei coalitii anti-Basescu. In opinia lui Neagu, prin alegerea unei zile de simbata, PSD si PNL spera sa impiedice participarea masiva la vot, in conditiile in care diverse secte religioase au anuntat deja ca nu se pot prezenta la urne simbata.

„Romanii trebuie sa vina la vot intr-un numar cit mai mare, pentru ca doar printr-o prezenta masiva Traian Basescu va putea sa se foloseasca de cea mai importanta arma de care dispune in aceasta batalie – legitimitatea populara!”, a conchis seful democratilor sibieni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro