Sari direct la conținut

Nereguli pe bloc

Monitorul de Sibiu

Numeroase mansarde, construite pe blocurile din Sibiu, continua sa creeze probleme locuitorilor care si-au dat acordul pentru o astfel de constructie. In special celor care locuiesc la etajele deasupra carora s-au ridicat noile nivele.

Nemultumirile sibienilor sint legate fie de deteriorarea apartamentelor si a casei scarilor, fie de beneficiarii constructiilor, care nu isi respecta obligatiile prevazute in contracte. Zeci de sesizari ajung pe masa autoritatilor locale. Iau unii locatari au ajuns sa-si caute dreptatea in salile de judecata.

Apartamente distruse

Ion Dobre este unul din sibienii certati cu proprietarii mansardelor. Sibianul acuza firma Top Sys, beneficiarul lucrarilor de mansardare a unui bloc de pe strada Aleea Biruintei, de nerespectarea obligatiilor prevazute in contract. Potrivit lui Dobre, pentru a primi acordul proprietarilor, firma beneficiara ar fi trebuit sa zugraveasca casa scarilor, sa monteze interfon si batator de covoare si sa se ocupe de instalarea conductei de gaz. Insa tot ce a facut firma-proprietara de mansarde s-a limitat la montarea unei usi de termopan de la intrarea in scara.

„Top Sys nu si-a respectat contractul. Apartamentele sint vraiste, au facut gauri in tavan pentru a construi mansardele, intre timp a plouat in apartamente si in multe dintre acestea e inca igrasie. Eu am zugravit, am platit 34 de milioane de lei firmei care mi-a facut lucrarea, cind cheltuielile ar fi trebuit suportate de cei care au distrus apartamentul”, a spus proprietarul unui apartament distrus.

Fara raspuns

Lucrarea e gata de doua luni de zile, timp in care cei de la firma beneficiara nu au mai fost vazuti in zona. Mansardele au fost construite de firma sibiana Adi Construct si nu sint inca locuite. Pentru a trage la raspundere beneficiarul, Ion Dobre a facut adrese catre OPC, Primarie si Inspectoratul Judetean in Constructii, insa sustine ca nu a primit niciun raspuns de la nimeni. E contrazis de cei din Primarie.

„De la inceputul acestui an, avem inregistrate sase plingeri din partea Asociatiilor de Proprietari. Noi am facut controale si fara a primi plingeri. In urma acestora, Serviciul de Disciplina in Constructii din cadrul Primariei a amendat patru firme, care nu respectau conventiile cu locatarii”, a explicat Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presa al Primariei.

Si Inspectoratul Judetean in Constructii a primit astfel de reclamatii. Inspectorul-sef Sorin Serbu a recunoscut ca a avut probleme cu aproximativ 25 la suta din lucrarile de mansardare, dar ca, in principiu, acestea ar fi rezolvate de locatari si beneficiari.

La tribunal

Pentru ca cererile indreptate catre autoritati s-au pierdut, probabil, pe drum, Ion Dobre a decis sa-si caute singur dreptatea. Acesta sustine ca a actionat in instanta firma beneficiara cu care se lupta in vederea respectarii obligatiilor contractuale. „I-am dat in judecata pe cei de la Top Sys si miine dimineata (n.r. – azi) am infatisare la tribunal.

Firma a incheiat contaractul in 20 mai 2005 si s-a angajat sa zugraveasca apartamentele distruse, sa repare instalatia electrica de pe scara, sa astupe gaurile care au fost date pentru introducerea conductei de apa rece. Nu a facut nimic. O sa prezint si chitantele de la firma care mi-a zugravit apartamentul, pentru ca am dat o gramada de bani”, a spus Dobre.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro