Sari direct la conținut

Bilant intarziat

Republicanul

Ultimele inundatii au facut ravagii in aproape un sfert din judetul Prahova. Un raport al Prefecturii Prahova arata ca valoarea pagubelor produse de viituri s-a ridicat la 40,155 de milioane de lei noi. Autoritatile judetene au intarziat bilantul pentru ca i-a suspectat pe primari de raportari false.

Pentru evaluarea cat mai exacta a problemelor au fost constituite trei comisii formate din reprezentanti ai Prefecturii si Consiliului Judetean Prahova, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Inspectoratului in Constructii si ai Serviciului de Gospodarire a Apelor.

Potrivit subprefectului Alexandri Nicolae, verificarile au fost decise pentru ca existau suspiciuni ca unii primari au exagerat in raportarile facute catre autoritatile judetene. Acest lucru s-a adeverit in teren, pe lista localitatilor afectate de inundatii si alunecari de teren ramanand, in urma controalelor, 25 din cele 29 de localitati care raportasera pagube materiale.

In comuna Doftana au fost distruse de ape doua case, iar o alta este in pericol de prabusire in Provita de Sus, din cauza alunecarilor de teren. Au fost afectate noua drumuri judetene pe o distanta totala de aproximativ sase kilometri, sase drumuri comunale, precum si peste 20 de drumuri locale, valoarea totala a pagubelor ridicandu-se la aproape 20 milioane de lei.

De asemenea, inundatiile au distrus aproape doi kilometri de diguri in localitatile Cerasu si Draganesti si aproximativ 3 kilometri de aparari de maluri, valoarea pagubelor fiind de peste 8,5 milioane de lei. Pagube de peste 10 milioane de lei s-au inregistrat din cauza avarierii a 13 poduri, 14 podete si 20 de punti pietonale.

Au mai fost distruse retele de alimentare cu apa si retele de canalizare in Busteni, Sinaia si Valea Doftanei, valoarea pagubelor fiind de peste 500.000 lei. La acestea se adauga si alunecari de teren in peste 55 de zone ale judetului, valoarea aproximativa a pagubelor fiind de doua milioane de lei noi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro