Sari direct la conținut

Mitea pune conditii

Monitorul de Sibiu

Liberalii sibieni au constatat si ei decesul Aliantei de la Bucuresti, insa presedintele interimar Eugen Mitea s-a aratat deschis pentru o colaborare cu toate partidele politice. Inclusiv cu democratii si cu liberal democratii. Potrivit lui Mitea, directorii deconcentratelor numiti de fostul partener de guvernare nu vor fi inlaturati, deocamdata, din functie. Chiar daca exista „institutii cu probleme”.

Nu vrea razbunare

Presedintele interimar al PNL Sibiu, Eugen Mitea, a reiterat ca datoria PNL este sa duca la bun sfirsit programul de guvernare pe care si l-a asumat. In acest sens, liderul liberal a amintit ca intentioneaza sa colaboreze, in continuare, si cu democratii.

Dar nu a purtat, inca, o discutie cu liderul acestora, Nicolae Neagu. „Eu cred ca Alianta ar mai putea continua, la nivel local, pe subiecte locale, de administratie. Nu vrem sa ne lansam in atacuri sau sa incepem o vinatoare de vrajitoare. Noi incercam sa colaboram cu toate partidele, pentru ca ceea ce ne intereseaza pe noi este ca orasul nostru sa fie multumit de actul de guvernare”, a dat asigurari Mitea.

Ragaz pentru democrati

Cu toate ca PD-ul a intarit rindurile opozitiei, Mitea a precizat ca nu vor avea loc interventii asupra directorilor democrati. Cel putin in urmatoarele doua luni. „Toti directorii trebuie respectati, pentru ca au ajuns in aceste functii in urma unor concursuri. Atita timp cit se vor conforma programului de guvernare, noi vom incerca sa colaboram cu democratii, desi exista probleme la agricultura, finante si cadastru”, a precizat presedintele interimar al PNL.

Pe urmele taranistilor?

Cu privire la noua formula guvernamentala propusa de premierul Tariceanu, Mitea a atras atentia ca PNL joaca, in acest moment, pe un teren nesigur si a recunoscut ca viitorul liberalilor depinde de succesul sau esecul actualului guvern.

„PNL se afla intr-o postura ingrata: ori urcam, ori disparem ca partid politic. Este un risc pe care ni l-am asumat. Daca actualul guvern nu va stopa criza politica, avem foarte mari sanse de a iesi de la guvernare, precum au facut cei de la PNTCD. Daca ne vom pierde in amanunte, ne vom scufunda cu siguranta”, spune seful liberalilor sibieni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro