Sari direct la conținut

Persoanele publice au inceput sa prefere concubinajul

Replica de Constanta

Construirea unei cariere, mai ales cand vine vorba de o functie publica, presupune dedicare si numeroase ore suplimentare de munca. Pentru unii, imbinarea vietii profesionale cu cea personala, si implicit formarea unei familii, nu ridica nici un fel de problema.

Sunt insa si cateva persoane publice in cazul carora, fie din cauza conjuncturii, fie ca urmare a unei alegeri personale, casatoria a fost trecuta pe un plan secund.

Claudiu Teliceanu, seful Directiei Judetene pentru Tineret Constanta, deputatul Partidului Social Democrat Alexandru Mazare si consilierul Aidun Curt- Mola, reprezentantul la Constanta al Departamentului pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei, sunt cativa dintre burlacii constanteni care au pus cariera inainte de toate. Nici reprezentantele sexului frumos nu s-au lasat mai prejos.

Corina Gheorghe, sefa Oficiului pentru Autorizare si Control in Turism si Gabriela Georgescu, din cadrul Agentia Domeniilor Statului nu se considera nefericite pentru ca nu s-au maritat, ci spun ca „pur si simplu s-a intamplat sa fie asa”.

Grijile de zi cu zi, stradaniile de a duce la indeplinire cat mai eficient sarcinile de serviciu sunt doar cateva dintre motivele pentru care, nu de putine ori, oamenii uita sa se preocupe si de viata personala, afundandu-se in munca.

Acesta sa fie motivul pentru care, chiar si pentru cei care se afla in fruntea unor institutii de stat sau detin functii publice, casatoria a trecut intr-un plan secund? Sau a fost, dupa cum cred batranii, mana destinului? Raspunsul am incercat sa-l aflam chiar de la persoanele cu pricina.

Pentru Claudiu Teliceanu, directorul Directiei Judetene pentru Tineret Constanta, momentul sa-si duca aleasa inimii in fata altarului nu a sosit inca, dar nici aleasa nu si-a gasit-o. Dar nu considera timpul pierdut. „Sa zicem ca exista mai multe motive pentru care nu m-am casatorit inca, inclusiv faptul ca sunt pretentios si ca am fost absorbit de munca.

O sa vina momentul, dar va mai dura un pic. Tatal meu s-a casatorit la 25 de ani, iar un an mai tarziu m-a avut pe mine, asa ca la 27 de ani, pe care ii am eu, nu cred ca timpul este pierdut”, ne-a declarat Claudiu Teliceanu. Cat despre cat de pretentios este in alegerea partenerei de viata, dovada stau cele „o mie si una de calitati” pe care trebuie sa le aiba.

„Trebuie sa fie eleganta, frumoasa, cuminte, iubitoare, sa-i placa copiii si pot continua”, a adaugat Teliceanu.

Ei cauta femei frumoase, iar ele … barbati cu bani

De altfel, desi nu il deranjeaza femeile care au o cariera, crede ca aleasa inimii lui nu ar trebui „sa aiba prea multa cariera”. „Vreau sa aiba timp sa-mi faca si un copil frumos sau chiar doi sau trei. Nu-mi doresc sa stea tot timpul in casa, dar nici tot timpul plecata. De fapt, cred ca mi-ar placea sa fie profesoara. Si mama ma intreaba cand ma casatoresc.

Am spus ca am sa stabilesc data nuntii, am sa cumpar rochia de mireasa si atunci va trebui neaparat sa gasesc si o mireasa”, a mai spus Claudiu Teliceanu. De altfel, seful Directiei Judetene de Tineret pare a fi deschis oricarei sugestii, el grabindu-se sa-si noteze numele domnisoarelor gasite de noi, cu functii in institutiile publice din Constanta.

Nici Aidun Curt -Mola, reprezentantul Departamentului pentru Relatii Interetnice din Guvernul Romaniei nu crede ca la cei 42 de ani pe care ii are, este prea tarziu sa se casatoreasca. Cu toate acestea, el considera ca acest domeniu este strict privat si nu doreste sa discute pe aceasta tema.

Deputatul PSD Alexandru Mazare a fost categoric: nu s-a casatorit pentru ca nu ar fi avut cu cine, ci pentru ca nu crede in institutia casatoriei. „Nu sunt un adept al casatoriei. Doua persoane pot convietui impreuna si fara acel act. Asta nu inseamna ca sunt impotriva, ci doar ca asta este preferinta mea.

Am vazut prea multe situatii neplacute, divorturi sau partaje care nu onorau pe nici unul dintre partenerii care s-au iubit candva”, ne-a declarat Alexandru Mazare. Cat despre existenta unei partenere de viata, deputatul PSD a preferat sa nu comenteze prea mult, pentru a nu da ocazia nasterii unor barfe.

A subliniat totusi ca persoana iubita ar trebui sa fie frumoasa si inteligenta, calitati pe care le apreciaza in egala masura. Daca ar fi sa dam crezare influentei semnelor astrologice, atunci ar trebui sa nu uitam sa mentionam ca Claudiu Teliceanu si Aidun Curt-Mola sunt doi scorpioni, iar Alexandru Mazare, capricorn, pentru cei interesati sa le interpreteze semnificatia.

Cat despre reprezentantele sexului frumos, nici pentru ele casatoria nu s-a dovedit a fi o piatra de hotar. Ba chiar, Corina Gheorghe, din cadrul Oficiului pentru Autorizare si Control Turism, subliniaza ca este adepta „casatoriei moderne”, adica a concubinajului.

Acesta este de altfel si motivul pentru care a preferat sa nu faca niciodata pasul decisiv si nici nu are de gand prea curand, desi se pare ca persoana iubita nu lipseste din viata ei. Cat despre calitatile pe care ar trebui sa le aiba barbatul visurilor, raspunsul a venit prompt: „inteligent si cu bani”.

O alta celibatara este si Gabriela Georgescu, din cadrul Agentiei Domeniului Statului Constanta. Balanta hotarata, nici ea nu a pasit in fata altarului, dar nici nu considera ca ar fi timpul pierdut.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro