Sari direct la conținut

Sef nou la IPJ Sibiu

Monitorul de Sibiu

Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu are, oficial, un nou sef. In urma concursului care s-a desfasurat saptamina trecuta, subcomisarul Lucian Muntean, fostul sef al Politiei Municipiului Medias, a obtinut media cea mai mare.

Numirea sa oficiala in functie a fost facuta ieri, de catre chestorul principal Dan-Valentin Fatuloiu. Acesta s-a aflat la Sibiu pentru a lua parte la deschiderea unui curs de comunicare, care se adreseaza sefilor de inspectorate, coordonat de experti elvetieni.

Numire oficiala

Ieri, la sediul IPJ Sibiu a avut loc investirea in functie a noului sef al institutiei, subcomisarul Lucian Muntean. La eveniment a luat parte si inspectorul general al Politiei Romane, chestor principal Dan-Valentin Fatuloiu, care a declarat ca Muntean s-a detasat de contracandidatiisai prin proiectul managerial pe care l-a prezentat la concurs.

„Am apreciat foarte mult proiectul managerial al domnului subcomisar. Este un proiect care stabileste tinte exacte, reducerea procentuala unui anumit gen de criminalitate. Eu cred ca el va reusi sa si-l duca la bun sfirsit, pentru ca asa cum am facut si in alte locuri, voi monitoriza acest proiect managerial, iar la final vom analiza modul in care dinsul s-a integrat si si-a realizat sarcinile”, a declarat chestorul principal Dan-Valentin Fatuloiu.

Post disputat

IPJ Sibiu a ramas fara sef in urma cu aproape doua saptamini, cind chestorul Mircea Vasile Bargoz a fost detasat la conducerea IPJ Constanta. La conducerea inspectoratului a fost numit ca loctiitor unul dintre adjuncti, comisarul Ioan Fagadar. Intre timp, IGPR a demarat concursul pentru ocuparea postului ramas vacant.

Au intrat in cursa trei oameni ai legii. Este vorba despre subcomisarul Lucian Muntean, seful Politiei Municipiului Medias, comisarul Marin Florian adjunctul sefului Inspectoratului de Politie Vilcea si comisarul sef Ionel Popsa. Dupa desfasurarea probelor, comisarul sef Ionel Popsa a iesit din cursa, picind examenul scris.

In „finala” au ramas seful Politiei Municipiului Medias si adjunctul sefului Inspectoratului de Politie Vilcea.

Cursuri de comunicare

Sefii inspectoratelor de politie invata sa lucreze cu mass-media. Incepind de ieri, in sala de conferinte a Hotelului Parc din municipiul Sibiu, se desfasoara un curs de comunicare, sub coordonarea unor experti elvetieni, la care iau parte sefii inspectoratelor de politie din 18 judete ale tarii, precum si reprezentanti ai Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu.

Pe parcursul celor 4 zile ale cursului, pe grupuri de lucru si in plen, vor fi abordate aspecte teoretice si practic-aplicative privind strategia de comunicare, conferinta de presa, comunicatul de presa si feedback-ul in relatia cu mass-media.

Politist de cariera

Subcomisarul Lucian Muntean are 39 de ani si lucreaza in Politie din anul 1995. El a fost subofiter, iar din anul 2000 a fost ofiter in cadrul Biroul Economic al Politiei municipiului Medias. In perioada 2003-2005 a fost seful Biroului Investigatii Fraude Medias, iar din decembrie 2005 a ocupat functia de sef al Politiei municipiului Medias.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro