Sari direct la conținut

Consiliul Judetean Cluj a impartit banii

Monitorul de Cluj

Bani girla

Din total, au fost alocate 258 de milioane de lei, sume defalcate din TVA, pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor si municipiilor din judetul Cluj.

Peste 11 milioane au fost repartizate in vederea sustinerii sistemului de protectie a copilului, pentru centrele de asistenta sociala a persoanelor cu handicap, asigurarea produsele lactate si de panificatie pentru elevii de scoala generala din programul „Cornul si laptele“.

Tot in aceasta suma se incadreaza si cheltuielile pentru invatamintul special, pentru institutiile de cultura descentralizate, salariile personalului neclerical angajat in institutiile de cultura din judet si pentru administratiile zonelor libere aflate sub autoritatea consiliilor judetene.

Pentru echilibrarea bugetelor comunelor s-au prevazut peste 31 de milioane.

Cheltuieli pentru comune, orase si municipii

Banii prevazuti pentru localitati sint destinati cheltuielilor pentru personal, invatamint, asistenti ai persoanelor cu handicap, ajutor social pentru incalzirea locuintelor cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, servicii publice comunitare, administrarea zonelor libere. Suma de 15 milioane va fi cheltuita pentru drumurile judetene si comunale din judet.

La alocarea acestei sume s-a tinut cont de contractul de credit incheiat in 2006, pentru reabilitarea drumurilor, in valoare de 55 de milioane lei, bani care nu au fost inca epuizati.

Acest an a adus pentru bugetul propriu al Consiliului Judetean Cluj o suma mai mare cu aproximativ 23% fata de anul trecut, aceasta ridicindu-se la 163 de milioane de lei.

Din suma totala, veniturile proprii sint estimate la 75 de milioane, sumele defalcate din TVA primite de la bugetul de stat sint de 70 de milioane, restul banilor reprezentindu-i subventiile primite de la bugetul de stat – 17 milioane de lei.

Cheltuielile prevazute pentru 2007 acopera cheltuielile de personal, asigurind totodata si o majorare a salariilor cu 8-9% fata de 2006.

Pentru Aeroportul International Cluj-Napoca se vor aloca 10 milioane, pentru sport si finantarea unor competitii – 800.000 de lei, pentru invatamint – 33 de milioane, pentru cultura si religie – 21,2 milioane si pentru sanatate – 5 milioane.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro