Sari direct la conținut

Pesedistul Saniuta s-a ridicat impotriva Grupului de la Cluj

Gazeta de Prahova

Unele din recentele decizii ale presdintelui Geoana au fost luate ca urmare a presiunii Grupului de la Cluj. Ne dorim ca viitorul presedinte national al PSD, oricare ar fi acesta, sa nu mai fie condus de catre vicepresedinti!” a afirmat, ieri, liderul PSD Prahova, deputatul Marian Saniuta.

El a explicat mecanismul prin care Geoana este influentat: „Vicepresedintii sunt in numar mai mare decat necesar. Au mai multa putere decat presedintele. Vrem un presedinte care sa nu mai fie condus de vicepresedinti”.

PSD Prahova doreste, ca in cadrului congresului partidului, din decembrie, sa fie redus numarul de vicepresedinti, iar numirea acestora sa fie facuta pe alte criterii. „Nu credem ca federalizarea partidului in functie de regiuni, sau dezvoltare, asa cum se practica in prezent, este cea mai buna solutie.

Conducerea nationala a PSD sa treaca, la fiecare doi ani, prin votul de incredere a organizatiilor judetene”

Pesedistii nu s-au decis pe mana cui sa mearga in viitor, dintre candidaturile anuntate, Mircea Geoana si recent, Sorin Oprescu. Deoarece, spune Saniuta, ar fi posibil, ca si in ultima zi, sa apara „candidaturi surpriza”.

Un alt punct sustinut de PSD Prahova prevede infiintare functiei de presedinte de onoare sau presedinte fondator – functie ce va fi creata special pentru ex-presdintele Ion Iliescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro