Sari direct la conținut

Belrom a deschis galaxia magazinelor

Ziarul de Sibiu

Cel mai mare parc de retail din Transilvania, detinut de belgienii de la BelRom, a fost lansat oficial ieri, odata cu inaungurarea magazinului Media Galaxy si a complexului comercial Mall Promenada. In acest moment, in cadrul parcului de retail, functioneaza Hypermarket Real, bauMax, Media Galaxy, iar Promenada Mall va fi deschis pana la sfarsitul anului.

Lansarea oficiala a parcului de retail din Sibiu a coincis cu inaugurarea magazinului Media Galaxy, o investitie de 1,5 milioane de euro. Magazinul, al 14-lea din reteaua Media Galaxy, se intinde pe 3.00 de metri patrati, ofera peste 10.000 de produse IT&C si este deschis publicului incepand de azi, de la ora 9.00.

„Proiectul pe care l-am dezvoltat la Sibiu se inscrie in strategia de extindere la nivel teritorial a retelei Media Galaxy, in orasele cu cel mai mare potential economic din Romania”, a declarat Rudolf Hornek, director Media Galaxy, care a precizat ca firma are „asteptari mari la Sibiu si priveste viitorul cu optimism”.

Tot ieri a fost lansat oficial complexul comercial Mall Promenada, care aduna in acelasi loc 85 de magazine. Peste 95 la suta din magazine au fost deja inchiriate, acestea fiind in curs de amenajare, iar deschiderea oficiala a complexului este programata in acest an.

Ultima piesa din complexul comercial European Retail Park va fi construita anul viitor. Mobilia Center, un magazin de mobila, se va intinde pe 6.100 de metri patrati.

BelRom ar putea vinde parcul de retail

European Retail Park Sibiu este un proiect gigant, in care firma Belrom, cu capital belgian, a investit circa 50 de milioane de euro. Parcul de retail va aduce vanzari de 219 milioane de euro, conform estimarilor companiei. Directorul general al Belrom, Carl DeCoopman, a declarat ieri ca exista posibilitatea vanzarii parcului comercial.

Daca acest lucru se va produce, vanzarea European Retail Prak ar deveni cea mai mare operatiune din domeniul imobiliar, de pe piata romaneasca. Directorul general BelRom a declarat la Sibiu, ca vanzarea parcului s-ar putea produce in urmatorii doi ani.

„O decizie inca nu a fost luata, dar vanzarea s-ar putea produce in doi ani”, a spus Carl DeCoopman. BelRom a anuntat ca va mai construi alte noua parcuri comerciale de tipul celui de la Sibiu, in urmatorii ani. BelRom este dispus sa investeasca circa 500 de milioane de euro in aceste complexuri comerciale.

Carl DeCoopman a anuntat ca urmatoarele parcuri de retail asemanatoare ca suprafata si volum de investitii cu cel de la Sibiu vor fi construite la Targu-Mures, Bacau, Braila si Deva. „Celelalte locatii le vom face publice pe parcurs”, a preciza DeCoopman, care a adaugat ca parcurile din Targu-Mures si Bacau vor fi inaugurate in septembrie anul viitor.

2 mil. lei pentru Selimbar

Parcul comercial, plasat pe raza comunei Selimbar, a creat 1.200 de locuri de munca si va aduce venituri bunicele in bugetul judetului si al administratiei din Selimbar. Potrivit lui Dan Maricut, primarul din Selimbar, din taxe si impozite luate de pe urma parcului comercial s-ar putea strange anual circa 2 milioane de lei.

„Banii din taxe si impozite ii vom folosi pentru dezvoltarea infrastructurii. Comuna se dezvolta. Eliberam circa 200 de autorizatii de constructie pe luna”, a declarat Dan Maricuta. Acesta considera ca Selimbarul este „prea mic” pentru investitiile mari care au avut loc in ultimii ani.

„Cuvantul Selimbar poate parea prea mic pentru investitiile mari care s-au facut aici. Dar sa nu uitam ca Mihai Viteazu a cunoscut mai intai Selimbarul si apoi Sibiul”, a mai spus Dan Maricuta. Potrivit acestuia, terenurile pe care a fost construit parcul de retail au fost cumparate de la persoane private.

Con-a a investit 4 milioane de euro

Constructia European Retail Park Sibiu a durat noua luni, antreprenorul fiind grupul de firme Con-a. Presedintele Con-a, Mircea Bulboaca, prezent la deschiderea oficiala, crede ca reusita executiei parcului va fi confirmata prin contractarea altor proiecte de acelasi calibru.

„Acesta este cel mai mare proiect realizat de noi vreodata, din punct de vedere al suprafetei construite”, a afirmat Mircea Bulboaca, presedintele grupului Con-a. Acesta a precizat ca a firma a investit patru milioane de euro in acest an pentru dezvoltarea capacitatii de executie.

Laurentiu PARNICA

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro