Sari direct la conținut

Metrosexualii Clujului

Buna ziua, Ardeal

Modelul barbatului care se ingrijeste mult si petrece timp indelungat la masaj sau prin saloanele de infrumusetare prinde teren si in Romania. Dupa modelul fostului capitan al echipei Angliei, David Beckham, sau al unor personalitati de la Hollywood, au inceput sa apara si in Romania tipul barbatilor super aranjati, cocheti, care petrec mult timp in fata oglinzii.

Exemplele mioritice sunt nenumarate, incepand cu Adrian Mutu, Razvan Fodor sau Catalin Botezatu. Dar si la nivel local am reusit sa identificam cateva personaje care manifesta o atentie deosebita asupra felului cum arata.

Liderul trupei Hara, Flavius Buzila, recunoaste ca ii place sa aiba grija de el. Frecventeaza sala, pentru intretinerea corporala, apeleaza la masaje, pentru a se relaxa, dar nu face excese. Pentru el cel mai important lucru este sa arate a barbat, nicidecum a “papusa”, cum sunt adesea vazute personajele masculine ce au o grija exagerata de propria persoana.

“Pentru mine termenul de metrosexual inseamna sau cel putin aduce cu un tip foarte aranjat. Eu sunt genul de persoana care am grija de mine, dar nu neaparat in mod excesiv. Merg la masaj, frecventez si sala, incerc sa-mi exploatez partile frumoase, ca sa zic asa.

Mie imi place sa arat a barbat si cred ca cei care se aranjeaza prea mult deja cad in acea extrema de a fi considerati niste «papusele». Iar eu nu sunt asa”, a declarat solistul trupei Hara.

Placerea vine… dupa album

Solistul trupei Desperado isi doreste sa aiba mai multa grija de propria imagine, dar programul incarcat nu ii prea permite. I-ar placea sa mearga la masaj, sa se relaxeze, sa petreaca mai mult timp undeva la munte, la schi, si promite ca le va face pe toate abia dupa ce va finaliza noul album “Raspundem ascultatorilor”.

“As vrea sa am mai mult timp pentru mine, dar din pacate lucrurile nu stau chiar atat de bine. Suntem in faza finala cu albumul si stam zi si noapte in studio. Mie imi place foarte mult sa schiez si sper sa reusesc sa ma rup de tot si sa plec doua saptamani pe undeva.

Mi-ar placea sa ma relaxez, sa merg la masaj, sa-mi acord mai multa atentie si probabil voi face toate astea abia dupa ce va iesi pe piata materialul”, a subliniat liderul trupei Desperado.

Masaj acasa

Democratul Daniel Buda nu se lasa nici el mai prejos la acest capitol. Marturiseste ca pentru el imaginea este foarte importanta, mai ales ca lucreaza intr-un domeniu in care interactioneaza zi de zi cu oamenii. Nu frecventeaza saloanele de infrumusetare, dar isi cheama maseurul acasa. Mai mult, le atrage atentia colegelor de birou asupra vestimentatiei pe care aleg sa o poarte.

“Recunosc ca pentru mine imaginea conteaza foarte mult, imi aleg hainele cu mare atentie. Chiar pot sa spun ca cea mai mare parte din bani se duc pe haine. Tin foarte mult la imagine si incerc sa le impun si celor din jur acest lucru. Cateodata le atrag atentia fetelor de la birou asupra modului cum sunt imbracate si le trimit acasa sa se schimbe.

La saloane de infrumusetare nu merg, dar, in schimb, chem maseurul acasa pentru sedintele de masaj”, a precizat deputatul Daniel Buda, presedintele PD Cluj.

Fara saloane de infrumusetare

De cealalta parte, presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, marturiseste ca nu a fost niciodata la saloane de infrumusetare, nu a tinut vreo cura de slabire sau nu a mers la masaj. Cu toate acestea, recunoaste ca tine la imaginea lui, ii place sa fie aranjat, dar nu cade in extreme.

“Niciodata in viata mea nu am tinut vreo cura de slabire si nici nu am intrat pe la vreun salon de infrumusetare. Cat despre masaje, tinand cont ca am facut sport, ne faceau inainte de a merge pe teren, nimic mai mult de atunci. Dar asta nu inseamna ca nu tin la imaginea mea.

Sunt atent cum ma imbrac si cum ma prezint in fata celorlalti, fara sa cad in extreme”, a specificat liderul clujean al UDMR.

In aceeasi categorie intra si liberarul Ciprian Paun, care a marturisit ca nu a frecventat niciodata saloanele de infrumusetare sau cele de masaj, pentru ca nu este stilul lui. “E o problema de liber arbitru. Nu am nevoie de saloane pentru a ma face sa ma simt bine.

Cei care le frecventeaza e problema lor, nu am nimic impotriva lor”, ne-a declarat reprezentantul PNL in Consiliul Local.

Indirect sub lupa

In ciuda insistentelor noastre de a vorbi si cu viceprimarul liberal al municipiului Cluj-Napoca, care este cunoscut printre colegi drept unul dintre cei mai cocheti barbati, acesta nu a putut fi contactat timp de doua zile. Oricum se poate mandri ca este un exponent important al barbatilor cu stil, care sunt foarte atenti cu imaginea sa si cu cei din jur.

In aceeasi “oala” il punem si pe un alt liberal, Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean Cluj, care nu a putut fi contactat. Seful CJ Cluj se remarca si el prin eleganta si prin respectul pe care il impune celor din jur. Cu o imagine impecabila, acesta poate concura oricand la titlul de cel mai aranjat politician clujean.

Ce spun ele…

Andra, artista: “Sunt de parere ca este un lucru foarte bun ca barbatii sa aiba grija de ei. Probabil pentru unii acest lucru pare bizar, grija aceasta excesiva pe care o au unii pentru propria imagine. Si e normal ca unii sa te placa si altii nu. Eu trebuie sa spun ca am o stima deosebita pentru cei care pot si vor sa arate bine si sa se ingrijeasca.

Eu una sunt foarte atenta intai la mainile unui barbat, la dantura si apoi la felul cum arata ca intreg. Lucrurile mici compun de fapt intregul si toate conteaza, pentru ca produsul final sa fie de calitate, sa spun asa. Si oricum e foarte importanta imaginea, mai ales daca acea persoana lucreaza intr-un domeniu in care interactioneaza foarte mult cu oamenii”, apreciaza Andra.

Nicoleta Postolache, consilier local PD: “Mi se pare normal atat pentru barbati cat si pentru femei sa se ingrijeasca. Mai ales daca lucreaza intr-un domeniu de relatii cu publicul, atunci imaginea trebuie sa fie ireprosabila. Imi plac astfel de persoase, dar sa nu fie chiar exagerate cu cercei pusi in zone vizibile, spre exemplu. Despre pensat sau epilat, cred ca e bine, dar sa fie tineri”, a mentionat democrata Postolache.

Gina Pop, artista: “Nu am nimic cu astfel de persoane, dimpotriva chiar ii apreciez. Decat sa vezi un barbat nearanjat pe strada, mai bine vezi unul foarte dragut. Dar si de acest lucru trebuie tinut cont, sa nu fie unul care sa cada in extreme. Daca se epileaza, se penseaza, merge la saloane de infrumusetare si se simte bine e chiar ok.

Poate asa vor mai invata si unele femei, care nu stiu sa se aranjeze si sa-si puna in valoare frumusetea, cum sa arate si cum sa se faca placute, de la barbatii care stiu sa-si scoata in valoare calitatile”, este de parere artista.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro