Sari direct la conținut

Locuitorii din Buninginea (Ciuruleasa) protesteaza impotriva desfiintarii scolii din sat

Locuitorii din satul Buninginea, comuna Ciuruleasa, au protestat ieri impotriva desfiintarii claselor V-VIII ale scolii din localitate. Prin decizie a Inspectoratului Scolar Alba incepand cu anul scolar 2006-2007 vor mai functiona doar clasele primare I-IV, urmand ca elevii de gimnaziu sa se deplaseze zilnic 4 km pana la scoala din Ciuruleasa.

Inspectorul sef al ISJ Alba, Cornel Sandu, a declarat ca hotararea privind desfiintarea celor patru clase gimnaziale este definitiva si nu mai poate fi schimbata. „Este vorba despre un numar de 19 copii, trei in clasa a V-a, sase in clasa a VI-a, opt in clasa a VII-a si doi in clasa a VIII-a. In acest moment sunt in clase simultane.

Decizia pe care am luat-o prevede ca acestia sa mearga la scoala din comuna aflata la 4 kilometri distanta, unde fiecare elev va invata in clasa lui. Am solicitat la minister obtinerea unui microbuz, astfel incat transportul elevilor la noua scoala sa nu fie o problema”, a declarat Cornel Sandu.

Potrivit lui Sandu aceasta este o solutie civilizata care vine spre binele si in interesul copiilor. Incepand cu anul scolar urmator, noua unitati de invatamant cu clase primare si gimnaziale vor deveni scoli la care vor studia elevii din clasele I – IV.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro