Sari direct la conținut

Descoperire macabra linga Gara de Nord – Podul oaselor

Republicanul

Ceea ce s-a petrecut ieri dimineata in zona Garii de Nord din Ploiesti s-a incadrat perfect intr-un scenariu horror. Doi saci cu oase umane au fost scoase de sub carosabilul strazii Ion Dragalina, din zona Garii de Nord a Ploiestiului.

Dupa ce fostul pod care a provocat o multime de necazuri aproape la fiecare ploaie mai serioasa a fost demolat, municipalitatea a inceput ieri dimineata sapaturile pentru construirea unui pod nou. Acesta va avea 14 metri lungime, va fi mai inalt decit vechiul pod si va fi prevazut cu doua rampe de acces in lungime de 25 de metri fiecare.

Primele sapaturi ale excavatorului au scos la iveala de sub carosabilul strazilor, oase si fragmente de cranii, ale caror provenienta ramine inca un mister.

Autoritatile prezente la fata locului, dar si muncitorii au facut o serie de supozitii cu privire la provenienta oaselor, spunindu-se chiar ca pe locul cu pricina ar fi fost cindva un cimitir sau ca acolo ar fi fost amplasata o baterie antiaeriana si ca resturile de schelete ar fi provenit de la cadavrele soldatilor ucisi in al doilea razboi mondial.

Nu a fost exclusa nici posibilitatea unei crime mai vechi, petrecuta inainte de anii ’30, an in care a fost construit vechiul pod Dragalina. Procurorii criminalisti au ridicate probe din schelete pentru a fi supuse unor analize in laboratoare de medicina legala, dar cu siguranta cercetarile vor fi de lunga durata.

Finantarea lucrarilor de constructie a noului pod se ridica la aproximativ 15 miliarde de lei vechi, iar banii vor fi alocati din creditul municipal, podul urmind sa fie dat in folosinta la finele acestui an. Realizarea noului pod Dragalina va permite regularizarea piriului si va elimina, in zona respectiva, posibilele pagube provocate de inundatii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro