Sari direct la conținut

Loteria Romana a desfiintat centrul de lucru din Targu-Mures

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Decizia Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) a Loteriei Romane de a desfiinta centrul de lucru de la Targu-Mures este vehement contestata de salariatii din cadrul Sindicatului „Hermes”. Acestia sustin ca decizia ar fi fost luata in baza unei informari false si ca masura nu are temei economic.

Sindicalistii au mentionat ca hotararea afecteaza circa 10 angajati TESA, dar si pe salariatii de la cele 6 casierii platitoare de castiguri mari care functioneaza in judet, acestia fiind nevoiti sa faca zilnic naveta cu masina Loteriei la Cluj, unde au fost redistribuiti.

Mai mult, liderul „Hermes”, Calin Orlando Cocis, a afirmat ca centrul de lucru din Targu-Mures este in top in ceea ce priveste incasarile si ca in urma restructurarii dispuse in AGA, castigatorii de sume mari sunt obligati sa se deplaseze la Cluj-Napoca pentru a-si ridica banii.

Potrivit sursei citate, pentru indreptarea lucrurilor primul gest care ar trebui facut ar fi suspendarea din functie a actualului director al Loteriei Romane, Nicolae Cristea.

La randul sau, fostul director al centrului de lucru, Alexandru Oprea, a spus ca nu este exclus ca desfiinta-rea unitatii sa fie o masura de sanctionare in urma caruia el sa nu mai poata reveni pe post, desi a castigat in instanta reincadrarea dupa ce contractul de munca i-a fost desfacut abuziv de doua ori.

Acesta a lasat sa se inteleaga ca masura ar putea avea in spate si proaspatul scandal privind achizitionarea de catre Loterie a unor spatii de la firma lui George Copos, conflict care a izbucnit in urma sesizarilor angajatilor din Targu-Mures.

Desi au iesit din termen in privinta posibilitatii de a ataca in instanta ho-tararea, angajatii centului de lucru sustin ca incearca sa obtina revenirea asupra acesteia intr-o sedinta AGA, dupa ce fiecare actionar al Loteriei Romane va fi informat in legatura cu situatia unitatii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro