Sari direct la conținut

Peste 100 de blocuri de locuinte raman fara caldura din cauza datoriilor la intretinere

Informatia de Giurgiu

Din data de 6 februarie conducerea SCUT Giurgiu a decis sa intrerupa furnizarea energiei termice catre asociatiile de proprietari care au datorii restante foarte mari la plata agentului termic.

Despre o astfel de varianta directorul general Sorin Cepraga a atentionat inca de la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, anuntand rau platnici ca iarna aceasta nu se va face nici o concesie acelora care nu platesc energia termica, in special din cauza ca SCUT are mari probleme, la randul ei, in a-si achita datoriile catre furnizori.

Masura pe care conducerea SCUT a decis sa o aplice vizeaza peste 100 de blocuri de locuinte, majoritatea din cartierele Tineretului si Negru Voda, apartinand asociatiilor care, nu numai ca nu au platit facturile aferente lunii noiembrie dar nu au respectat nici graficele de esalonare intocmite pentru achitarea datoriilor mai vechi.

Se ajunge astfel din nou la situatia in care vor indura frigul si aceia care s-au dovedit buni platnici, achitandu-si obligatiile in mod constiincios, dar au ghinionul de a face parte din asociatii unde numarul celor care nu-si platesc intretinerea este mult mai mare, iar aceasta situatie nu poate fi rezolvata, deocamdata, din punct de vedere tehnic.

In ceea ce priveste stocurile de combustibil aflate la dispozitia SCUT, directorul general Sorin Cepraga ne-a declarat ca acestea nu pot fi intregite fiindca transporturile de carbune sunt blocate din cauza gheturilor de pe Dunare.

Se asteapta insa ca in cel mult doua saptamani carbunele sa poata ajunge la Giurgiu iar, la nevoie, centrala poate functiona pe pacura pana la rezolvarea problemelor de aprovizionare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro