Sari direct la conținut

Atacuri sub centura politicii intre doi fosti colegi de lista electorala

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Doi parlamentari de Alba, fosti colegi pe lista electorala a PSD, au ajuns sa se atace reciproc si sa aiba aprecieri negative in legatura cu activitatea pe care o desfasoara fiecare atat in circumscriptia electorala, cat si in Camera Deputatilor. Mugurel Sarbu (PSD) si Nicolae Popa (PC) au fost in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2004 pe aceeasi lisa electorala.

Primul, pe atunci presedinte al filialei social-democratilor, a ocupat prima pozitie pe lista de la Camera Deputatilor, iar Popa, presedintele organizatiei judetene a Partidului Conservator, a fost „impus” pe locul doi.

In urma alegerilor, ambii au ajuns in Parlament. Evolutiile ulterioare au facut ca Mugurel Sarbu sa reprezinte opozitia, iar Nicolae Popa, puterea.

„Prietenia” dintre cei doi pare a se fi sfarsit insa, avand in vedere disputele verbale declansate dupa o intalnire organizata cu ocazia discutari problemelor existente la „Uzina Mecanica Cugir”, una dintre cele mai importante societati de stat producatoare de armament din Romania.

„In legatura cu deputatul Popa, constat ca demagogia de campanie electorala si jocurile de imagine si pentru imagine sunt mai importante decat orice. Am auzit si am citit unele lucruri care ma cutremura. Unul dintre aceste este declaratia deputatului Popa potrivit careia poate sa rezolve alimentarea cu gaz metan a localitatii Rahau (suburbie a municipiului Sebes – n. r.)”, a afirmat Sarbu.

Deputatul PSD a mai spus ca Nicolae Popa este genul parlamentarului care ar prefera rolul de Opozitie. „Popa este un foarte bun activist politic. Cred, insa, ca se pricepe mai putin la partea administrativa si ca ar prefera rolul unui deputat de Opozitie. El vorbeste mai mult decat face. El este, insa, la Putere si ar trebui sa se comporte ca un deputat al puterii.

Ramane la faza de vorbe si ajunge mai putin la fapte. Oamenii asteapta si idei, dar asteapta si rezolvarea unor chestiuni”, a mai afirmat Mugurel Sarbu.

De cealalta parte, conservatorul Nicolae Popa nu a ratat ocazia de a-i raspunde colegului sau de lisata electorala. „Regret ca Mugurel Sarbu nu a invatat nimic in acest inceput de mandat. Nu s-a implicat in nici o problema privind judetul Alba si nu cunoaste cutumele parlamentare. Ceea ce spune sunt niste bazaconii care nu trebuie luate in seama.

Sarbu are tendinta de a minimaliza eforturile celor din partidul lui. El crede ca stie totul. Nu a demonstrat inca ca poate face ceva in domeniul legislativ”, a spus Nicolae Popa.

Disputa dintre cei doi este cu atat mai surprinzatoare cu cat rezultatul alegerilor parlamentare din 2004 i-a surprins pe acestia in sediul PSD Alba bucurandu-se de faptul ca Uniunea „PSD+PUR” a obtinut un scor electoral mai bun decat al Aliantei „D.A.”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro