Sari direct la conținut

Grupul de consilieri judeteni ai Aliantei «a reusit» sa revoce din functie conducerea institutiei

IMPACT (Ialomita)

In data 9 ianuarie 2005 s-a desfasurat o noua sedinta extraordinara de Consiliu Judetean Ialomita, in care pe ordinea de zi au figurat trei proiecte de hotarari referitoare la revocarea din functia de presedinte a lui Silvian Ciuperca, precum si a vicepresedintilor Olga Petcu si Marinache Visinescu.

Grupul consilierilor judeteni din partea Aliantei DA este cel care a initiat aceste proiecte, si dupa sase incercari nereusite, la sedinta de luni au «reusit» sa revoce din functie conducerea institutiei.

La intrunire au participat toti cei 38 de consilieri, prefectul si subprefectul judetului, din partea Parlamentului, Maria Petre, senator PD, Marian Hoinaru, deputat PNL si Serban Nicolae, senator PSD de Ialomita.

„In legatura cu legalitatea proiectelor de pe ordinea de zi, nu exista un cadru legal pentru aceste proiecte si nu indeplineste conditiile de legalitate cerute de lege”, Ilie Cioaca, director Directiei de Coordonare Organizare din cadul CJ Ialomita.<> La cererea consilierului judetean, Mihai Emilian, secretarul general al judetului Constantin Stoenescu si-a spus punctul de vedere in legatura cu legalitatea primului proiect de pe ordinea de zi: „consider ca proiectul de hotarare aflat in dezbatere este legal”. „In conformitate cu principalele responsabilitati ale presedintelui CJ – acesta conduce sedintele institutiei, fiind unul din membrii CJ.

Niciodata nu am facut rabat de la prevederilor regulamentului si ale legii, in aceste conditii nu supun nici un amendament sau referire la proiecte de hotarari care nu indeplinesc conditiile de legalitate.

Ne vom intalni in urmatoarea sedinta a CJ, care va avea ca obiect dezbaterea bugetului si revenirea la normalitate, cu aceasta declar inchise lucrarile sedintei CJ”, a precizat Sinvian Ciuperca, presedinte CJ Ialomita. Dupa acest punct de vedere, Silvian Ciuperca impreuna cu grupul PSD a parasit sedinta.

Intrunirea a continuat prin alegerea unui presedinte de sedinta din randul consilierilor prezenti dupa ce secretarul general al judetului a spus: „din punct de vedere legal, sedinta nu mai poate continua”. Intrunirea a fost condusa de consilierul Catalin Marinesc, unde a supus spre aprobare ordinea de zi.

Consilierii prezenti au dat unda verde celor trei proiecte, a ramas ca institutia prefectului sa isi spuna punctul de vedere in legatura cu legalitatea sedintei si a proiectelor aprobate.

Contactat de redactorii ziarului nostru, Silvian Ciuperca a declarat ca „a fost o intalnire a consilierilor aliantei, unde au aprobat ce a ce dumnealor niciodata nu vor putea primi din partea justitiei girul pe legalitate”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro