Sari direct la conținut

Caius Parpala vaneaza functiile politice

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Fostul secretar executiv al PSD Arad, Caius Parpala, a solicitat conducerii centrale a PNL o derogare pentru a putea candida pentru un loc in conducerea filialei.

Derogarea este necesara deoarece Parpala s-a reinscris, anul trecut, in luna mai, in partidul condus de Calin Popescu-Tariceanu, dupa ce timp de patru ani a activat in PSD, iar potrivit statutului PNL un membru nu poate detine functii de conducere daca nu are o vechime de un an.

Liberalii au fixat si data Conferintei judetene de alegeri, astfel ca noul presedinte al filialei va fi ales in 28 ianuarie. Initial, data alegerilor a fost programata in 17 decembrie, dar la cererea mai multor organizatii din teritoriu, acestea au fost amanate pentru finele lunii ianuarie.

Conducerea centrala a PNL nu a luat inca in discutie cererea de derogare a lui Parpala, o decizie in acest sens urmand a fi luata in 24 ianuarie, cand liderii liberali se vor reuni la Iasi. Exista, insa, si varianta ca la sedinta Biroului Judetean al PNL Arad, lui Parpala sa nu ii fie acordat mandatul de delegat la Conferinta de alegeri, deoarece acesta nu are un an vechime ca membru.

Plecat in PSD dupa alegerile din 2000, Caius Parpala, care este si finul de cununie al premierului Calin Popescu-Tariceanu, s-a reintors in PNL dupa patru ani in care a condus Consiliul Judetean. El a fost liberal pana in anul 2001, cand a demisionat si s-a inscris in organizatia judeteana a social-democratilor, condusa de fostul primar al municipiului Arad, Dorel Popa.

Dupa schimbarea conducerii locale a fostului partid de guvernamant, Parpala a ocupat, o perioada, si functia de secretar executiv. Pe listele liberalilor, el a obtinut, la alegerile locale din 2000, un mandat de consilier judetean, iar ulterior presedintia CJ. Anul trecut, el a revenit la liberali, dar si in fruntea Regiei de Drumuri Municipale.

Pana in prezent, in cursa pentru functia de presedinte al organizatiei judetene a PNL s-au inscris deputatul Mihai Calimente, consilierul judetean Sever Jurca si vicepresedintele CJ, Gavril Popescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro