Sari direct la conținut

Sustinere universitara pentru reorganizarea Mitropoliei Ardealului

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Mai multi profesori ai Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii „1 Decembrie” Alba Iulia au lansat un document de sustinere a hotararii Sinodului BOR privind reorganizarea Mitropoliei Ardealului, pe care l-au inaintat Patriarhului Teoctist.

„Stramutarea centrului de greutate ortodox al Transilvaniei de la Sibiu la Cluj nu face decat sa recunoasca situatia misionara de fapt: pe axa Alba Iulia – Cluj-Napoca s-au dezvoltat structurile celui mai viabil model de actiune ortodoxa din spatiul transilvan”, se arata intr-un document semnat de cadrele didactice, in frunte cu decanul Andrei Andreicut, arhiepiscop de Alba Iulia.

Scrisoarea cadrelor didactice cuprinde mai multe puncte in sprijinul infiintarii unei a doua mitropolii in Ardeal, respectiv cea a Clujului, Alba Iuliei, Crisanei si Maramuresului, cu resedinta la Cluj-Napoca, pe langa cea cu sediul la Sibiu.

Intentia Sinodului a starnit pana acum reactii pro si contra si dezbateri aprinse in interiorul Bisericii Ortodoxe si a dus la o racire a relatiilor dintre capii Bisericii de la Sibiu si Alba Iulia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro