Sari direct la conținut

Topul averilor, contestat de o parte dintre milionarii Timisoarei

"Romania libera editia Transilvania Banat"

Desi „Top 300” indica faptul ca judetul Timis are doar 13 oameni de afaceri cu averi de peste sapte milioane de dolari, in urma Bucurestiului, Clujului si Constantei, in realitate lucrurile stau cu totul altfel.

O parte dintre milionarii locali inclusi in clasament contesta cifrele publicate in presa, sustinand ca multi oameni cu bani au refuzat sa ofere date si bilanturi contabile pentru a fi inclusi in top.

Reticenta lor este pusa pe seama modului in care s-au acumulat aceste averi si, eventual, a fondurilor banesti rulate in economia subterana. Printre potentialii milionari neinclusi in clasament sunt mentionati afaceristii din domeniul imobiliar, in special speculantii de terenuri sau fostii traficanti de tigari si cafea.

Daca Zaher Iskandarani era cotat, inca de acum cativa ani, cu o avere de peste 100 milioane de dolari, mai recent in grupul bogatilor Timisoarei au intrat si asa-zisii mosieri, respectiv oamenii de afaceri implicati in tranzactii imobiliare.

Nume sonore precum Neculai Miron, Adrian Luca sau Sorin Visinescu nu mai au nevoie de nici prezentare, cata vreme detin sute de hectare de teren in Timis si Arad, mai ales in zone strategice. Ultima batalie se da pentru pamanturile banatene de pe traseul viitoarei autostrazi Nadlac – Constanta.

Revenind la topul national al averilor si la milionarii timisoreni prezenti in clasament, trebuie sa spunem ca, in timp ce Maria Grapini, cotata cu noua milioane de dolari, considera ca ocupa locul meritat printre bogatii Romaniei, medicul de origine siriana Ahmad Jabri Tabrizi, in dreptul caruia a fost mentionata o avere de 35 milioane de dolari, pune la indoiala obiectivitatea celor ce au contabilizat banii din conturile romanilor.

„Eu apar in clasament cu o avere de 35 milioane de dolari, dar nu stiu de unde au scos jurnalistii de la Bucuresti aceasta cifra. Daca as evalua la maxim fiecare spatiu pe care-l detin in centrul Timisoarei abia daca as ajunge la un sfert din cifra avansata de ei.

In schimb, cunosc multi milionari care, efectiv, nu au dorit sa apara in acel top din cauza faptului ca ruleaza multi bani necontabilizati”, a spus medicul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro