Sari direct la conținut

Capul lui Pui vrem!

Ziarul de Mures

Sorin Pui, dupa retragerea sprijinului politic, este propus pentru schimbarea din functia de viceprimar * PNL ii reproseaza neindeplinirea programului politic trasat la numirea sa in functie * In balanta cantareste greu si licitatia aranjata pentru canalizarea strazii Mihai Eminescu, dosar aflat la DNA l Grupul celor opt consilieri ai opozitiei intentioneaza sa-l sprijine pe Pui

Viceprimarul Sorin Pui, dincolo de degajarea afisata, este in corzi. Dupa ce in urma cu mai bine de o saptamana a ramas in afara Biroului Permanent al PNL Reghin, fiind votat doar de 48 de liberali, in ianuarie, consilierii Puterii vor propune si inlocuirea sa din functia de viceprimar.

Intentia vine pe fondul nemultumirilor consilierilor liberali, dar si a membrilor PNL Reghin, dezamagiti ca Sorin Pui nu a indeplinit programul politico-administrativ trasat inainte de numire.

Reprosuri

Primul pas pentru schimbarea viceprimarului a fost facut la alegerile desfasurate in urma cu o saptamana, cand lui Sorin Pui i-a fost retras sprijinul politic, sanctiune tradusa prin excluderea sa din Biroul Permanent al PNL Reghin.

In prezenta ministrului Sanatatii, deputatul Eugen Nicolaescu, ramas interzis, liberalii prezenti in sala au votat impotriva viceprimarului, care a fost desemnat cu 48 de voturi, cu aproape 40 mai putine decat ultimul intrat in BP, doar pe lista de supleanti.

Reprosurile liberalilor indreptate impotriva lui Pui, tot atatea capete de acuzare, au vizat neindeplinirea sarcinilor trasate de partid inainte de numirea sa in functia de viceprimar.

Astfel, Pui a fost acuzat ca nu a militat pentru desfiintarea serviciului public de transport local, un serviciu care functioneaza de ani de zile in pierdere, ca nu a accesat fonduri pentru modernizarea municipiului, ca nu s-a implicat in atragerea de investitori in municipiu, cu toate ca a fost plecat in foarte multe delegatii in strainatate pe banii contribuabililor reghineni etc.

Dincolo de acuzele profesionale, liberalii au fost nemultumiti si de atitudinea viceprimarului fata de anumiti membrii din birou, cum este, de exemplu, cazul lui Fulop Stefan, considerat omul UDMR infiltrat in PNL.

Asa s-a ajuns ca biroul de 11, in care au intrat din oficiu Ionel Ranja, presedintele PNL Reghin, si presedintele tineretului liberal, sa fie alcatuit de Lucia Bucin, Ioan Tusnea si Ioan Nicolae Lazar, vicepresedinti, Adriana Bandila, Marcel Moldovan, Fulop Stefan, Vasile Harsan, Marcel Sturza si Ioan Boga.

Cu toate ca a incercat sa conteste rezultatele scrutinului, pe motiv de nerespectare a cvorumului de prezenta si astfel sa obtina invalidarea alegerilor, Pui nu a reusit. Mai mult, rezultatele au fost confirmate si in sedinta Biroului Permanent Judetean al PNL.

„Student” la DNA

In afara de acuzatiile formulate de catre liberali, lui Sorin Pui i se pregateste inlocuirea si dintr-un alt motiv, si anume ancheta DNA Targu Mures privind licitatia pentru lucrarile de canalizare ale strazii Mihai Eminescu.

Va reamintim ca Sorin Pui a fost presedintele comisiei de licitatie, licitatie aranjata conform plangerii facute de reprezentantii firmei perdante Consreg si de catre o parte din consilierii din opozitie.

Dupa derularea licitatiei s-au descoperit ca adjudecatarul licitatiei a depus hartii in alb, existand suspiciuni ca acestea urmau sa fie completate in favoarea acestuia. Cu toate ca licitatia a fost anulata, dosarul a ajuns la Biroul Investigare Fraude din cadrul Politiei Reghin, care l-a trimis mai departe Parchetului de pe langa Judecatoria Reghin.

Acolo, a intrat pe fir DNA, care a solicitat dosarul, dar nu l-a solutionat inca.

Sanse cu Opozitia

Viceprimarul Sorin Pui nu este pentru prima data pe lista disponibilizatilor, deoarece, in urma cu cateva luni, consilierul UDMR Iszlai Arpad i-a cerut demisia.

Sansa lui Pui pentru a scapa de inlocuire, care trebuie decisa cu votul a doua treimi din consilierii locali, se numeste G8 – grupul alesilor locali ai Opozitiei. Acestia au anuntat deja ca il vor sprijini pe viceprimar daca intr-adevar se va solicita schimbarea sa.

In cazul in care consilierii Puterii vor reusi sa-l scoata pe tusa, locul sau va fi luat cel mai probabil de consilierul local Ionel Ranja. Vom reveni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro