Sari direct la conținut

„Raiul” se cumpara pe bani

Buna ziua, Ardeal

Sarbatorirea revelionului se pare ca va ramane o alegere dificila si in acest an.

In conditiile in care preturile din tara cresc in fiecare an fara a fi compensate, in cele mai multe cazuri, de cresteri calitative, se estimeaza ca procentul celor ce isi vor petrece revelionul in alte tari se va ridica semnificativ.

Ofertele firmelor de turism includ o serie de locatii din cele mai variate, insa cele mai interesante destinatii, raman cele extravagante. Revelioanele organizate in partile exotice ale lumii au un cost mai ridicat, dar ofera frumusetea unor locuri unice si mai mult, contrazic cunocuta afirmatie „iarna nu-i ca vara”.

In ofertele principalelor firme de turism exista posibilitatea alegerii unor asemenea locatii pentru sarbatorirea revelionului 2006.

Agentia de turism „Paralela 45” prezinta o oferta in Dubai, pe o perioada de 8 zile cu plecare din 29 decembrie. Pretul unei asemenea iesiri se ridica la 1265 de euro si 300 de lei noi.

Turistii interesati sa petreaca masa de revelion la un hotel de patru stele si prima zi din noul an la un safari prin desert sau invatand sa calareasca camile, ar putea opta pentru aceasta oferta.

Dubaiul este un oras al Emiratelor Arabe Unite, situat pe malul sudic al golfului Persic si este socotit unul dintre cele mai luxoase orase din lume si un oras in care criminalitatea lipseste aproape total. O alta destinatie pregatita pentru revelion de „Paralela 45” este Tahiti, la un pret de 2490 de euro si 295 lei noi, pe o perioada de 11 zile.

Masa de revelion si cazarea sunt pregatite la un hotel de 5 stele. Pe langa faptul ca este considerat un rai pe pamant, populatia din Tahiti se pare ca a fost interesata anul acesta de productia romaneasca de automobile. Doar intr-o luna, compania Dacia a vandut 20 de automobile Logan in Tahiti.

Se pare ca anul acesta vor fi pe langa turisti romani si automobile romanesti ce vor sarbatori revelionul in „rai”. Acapulco, in Mexic, este o alta destinatie propusa pentru perioada de revelion.

Pretul pentru a petrece noaptea de revelion in Mexico City, orasul cu cei mai multi locuitori de pe glob si urmasii aztecilor, ajunge la 2090 de euro si 385 de lei noi pe o perioada de 11 zile, la hotel de patru stele.

Ofertele agentiei Kartago Tours includ, ca si destinatii pentru revelion, Cuba, Egipt si Tailanda. Pretul pentru petrecerea timpului in Cuba incep de la 1690 de euro pentru persoana, la hotel de trei stele in Club Oasis si de la 2315 euro pentru Playa Alameda la un hotel de 5 stele.

Desi aceste preturi nu includ si o intalnire cu Fidel Castro, atmosfera din Cuba, o combinatie intre privirea revolutionara a lui Che Guevarra si relaxarea provocata de parfumul tutunului din trabucurile havaneze, va ramane memorabila pentru turisti. Pentru Egipt, Kartago Tours prezinta o oferta bogata cu hoteluri intre trei si cinci stele.

Preturile se incadreaza intre 325 de euro la Hotel Hor Palace si 660 de euro la hotel Grand Azur, de cinci stele. Egiptul nu are nevoie de prezentare, frumusetea constructiilor civilizatiei antice egiptene ramane in aceeasi masura un fapt cunoscut si un mister pentru Europeni. Tailanda reprezinta o alta destinatie calduroasa pentru noaptea revelionului.

Ofertele incep de la 960 cu cazare la hotel de trei stele Prima Villa si ajung la 1620 pentru hotel Sea View Patong

Pe langa Tailanda, Egipt sau Mexic, agentia de turism J`info Tours prezinta oferte cu destinatii exotice precum arhipelagul Seychelles, Republica Dominicana sau Singapore. Preturile prezentate incep de la 1295 de euro pentru Singapore si 1500 pentru restul locatiilor, la hoteluri intre trei si patru stele, intr 9 si 11 nopti de cazare.

Cele mai cautate destinatii, anul trecut, de catre turistii romani, au fost Egipt si Malta. Lina Truchina, din cadrul Jtinfo Tours, ne-a declarat ca „pentru aceste doua destinatii vor exista si anul acesta curse charter cu plecare din Bucuresti”.

In cadrul ofertei Eximtur una din destinatiile propuse este Republica Dominicana, la Hotel de patru stele Ocean Cana Beach Resort si la pretul de 1801 de euro de persoana. Pe langa aceasta, Insulele Maldive, Cuba sau Jamaica sunt alte propuneri pentru noaptea de revelion in zonele exotice ale lumii.

In insulele Sezchelles, oferta Eximtur se ridica la 1635 de euro la Beau Vallon Bay Resort, de trei stele, pe o perioada de 9 zile.

Desigur, desi reprezinta o tentatie pentru fiecare, vacanta pentru intampinarea noului an in zone exotice nu este una din cele mai ieftine alegeri. Dar in acelasi timp nu este si una din cele mai scumpe alegeri avand in vedere ca pentru anul acesta un Revelion in Poiana Brasov, la un hotel de patru stele, poate ajunge la 2000 de euro.

In zonele montane din nordul tarii preturile se ridica intre 250 si 500 de euro. Intre aceste cifre, alegerea unei destinatii intr-o zona exotica devine o optiune extrem de atractiva

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro