Sari direct la conținut

Curat-murdar, coane Fanica! Sefii posturilor de politie din judetul Constanta vor fi decapitati

Replica de Constanta

Dupa schimbarile venite ca urmare a controalelor dispuse de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta urmeaza o noua curatenie… „de primavara”.

Pana in prezent, asa cum se stie, demiterile si pensionarile fortate au vizat mai ales conducerea IPJ Constanta (vezi cazul fostului sef al Inspectoratului, Traian Jipa).

In cel mai scurt timp insa, comanda IPJ Constanta va dispune controale si la unitatile orasenesti si comunale de politie, privind activitatea anumitor sefi, intrucat s-a constatat ca unii dintre acestia nu lucreaza, respectiv nu obtin rezultate pe masura asteptarilor.

Pana una-alta, pentru a nu pune in garda sefii vizati, nu le vom face cunoscute nici numele, nici posturile de politie in cadrul carora activeaza, cert este ca rezultatele acestora au nemultumit actuala conducere a IPJ Constanta – dupa cum sustin sursele noastre.

In aceste conditii, s-ar parea ca mentionatele controale (care vor demara in cel mai scurt timp) vor conferi doar legitimitatea unor anumite intentii deja conturate la nivelul conducerii IPJ Constanta.

Pe de alta parte, exista posibilitatea ca aceleasi controale sa scoata la iveala si alte nereguli, care, de asemenea, vor fi – dupa cum sustin sursele noastre – extrem de sever sanctionate. Cu alte cuvinte, Inspectoratul Judetean de Politie Constanta continua sa-si retuseze imaginea, dar mai ales personalul aflat in posturi de conducere.

Pe de alta parte, cum pentru sefia IPJ Constanta, mai precis in concurs, nu s-a mai inscris nimeni, Sorin Oprea va ramane, in continuare, la conducerea Inspectoratului. De altfel, detasarea acestuia presupune si o perioada mai indelungata (potrivit informatiilor noastre), intrucat acesta are misiunea de a „pune pe picioare IPJ Constanta”.

MAI doteaza politistii de la tara cu biciclete

Pana cand IPJ Constanta va fi pus pe picioare, si pana cand – dupa cate se aude – politistii constanteni „de la oras” vor primi de la minister noi dotari (mai precis masini), posturile de politie comunale vor avea, de saptamana viitoare, biciclete. Se presupune, in aceste conditii, ca activitatea organelor de ordine comunale va fi… putin mai sprintena.

Un alt subiect „de lauda” pentru IPJ Constanta este faptul ca, de la schimbarea conducerii Inspectoratului, in ceea ce priveste furturile de si din auto, aceste infractiuni, care erau „cotate” cu o medie de 15 furturi cu autori necunoscuti pe noapte, sa se ajunga la cifra de doua.

De asemenea, conducerea IPJ Constanta acorda o atentie sporita combaterii infractionalitatii pe linie de contrabanda, siguranta publica si conducte – adica acele segmente „sensibile”, neglijate pana la schimbarile produse in ultimele luni.

In alta ordine de idei, in urma concursului de ieri, pentru ocuparea postului de sef al Politiei Municipale Medgidia, cel care si-a adjudecat functia este inspectorul principal Valentin Burlacu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro