Sari direct la conținut

Parlamentul continua dezbaterile pe buget, presiunile sindicatelor se inmultesc

HotNews.ro

Parlamentul se reuneste din nou, astazi, pentru a continua dezbaterile asupra proiectului pe buget. Pe masura ce acestea inainteaza, si presiunile sindicatelor se inmultesc.

Sindicalistii din invatamant au intocmit o lista cu cereri, printre care 10% in plus la salarii pentru profesorii debutanti si acordarea celui de-al 13-lea salariu, anunta Rador.

Sindicalistii din invatamant mai solicita ca majorarea salariala de 10%, care a fost acordata, pana acum, numai profesorilor cu gradul I, sa fie acordata si profesorilor cu gradul didactic II si celor cu definitivat, acordarea tichetelor cadou pentru toti salariatii din invatamant si initierea in regim de urgenta a negocierilor privind cresterile salariale pentru 2008. Federatia Sindicatelor Libere din invatamant cere chiar ca majorarile salariale sa ajunga pana aproape la 50% anul viitor.

Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, a mai precizat ca, in cazul in care aceste cereri nu se vor rezolva, FSLI se va alatura protestelor facute de Federatia Sindicatelor din Invatamant. Stefan Vlaston, preşedintele Asociatiei Profesionale pentru Educatie, Edu Cer, este de parere ca trebuie refacuta intreaga grila de salarizare pentru a nu exista diferente si mai mari intre salariile profesorilor cu diferite grade didactice.

De altfel, profesorii se afla, astazi, timp de doua ore, in greva de avertisment, nemultumiti de faptul ca majorarile salariale cerute nu au fost aprobate.

Membrii Federatiei Spiru Haret vor picheteaza sediul Ministerului Economiei si Finantelor, iar cei din Fedratia Sindicatelor Libere din Invatamant, sediul Parlamentului si pe cel al Guvernului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro