Sari direct la conținut

Chiuariu i-a scris lui Cartarescu

HotNews.ro

Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, i-a transmis o scrisoare lui Mircea Cartarescu, in care comenteaza articolul aparut joi intr-un cotidian central, unde scriitorul critica prestatia ministrului demisionar.

Chiuariu afirma ca indepartarea sa din functie a fost facuta pentru „a evita o discutie serioasa despre ceea ce a devenit mascarada luptei anticoruptie si subordonarea politica a procurorilor”.

Cartarescu afirmase ca i se pare inacceptabil ca ministrul justitiei sa aiba dosar penal si sustinuse ca in timpul mandatului lui Chiuariu „ar fi fost facuti scapati dnii Nastase si Iliescu”.

Ministrul demisionar afirma ca „nici unul nu e scapat in vreun fel, anchetele in aceste cazuri fiind in desfasurare” si afirma ca „la originea incurcaturilor procedurale din aceste dosare stau legile sau oamenii dnei Monica Macovei”.

Tudor Chiuariu sustine, de asemenea, ca are „o nostalgie dupa publicistica mai veche” a lui Cartarescu, despre care sustine ca mai nou, „rateaza sansa de a fi original”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro