Sari direct la conținut

Autoritatea musulmana egipteana denunta noua caricatura cu profetul Mahomed din Charlie Hebdo

HotNews.ro

Instanta reprezentand Islamul din cadrul autoritatilor egiptene, Dar al-Ifta, a „avertizat”, marti, impotriva publicarii unei noi caricaturi infatisandu-l pe profetul Mahomed in ziarul francez de satira Charlie Hebdo, relateaza AFP.

„Aceasta actiune este o provocare nejustificata la adresa sentimentelor a 1,5 miliarde de musulmani din intreaga lume”, a transmis Dar al-Ifta intr-un comunicat.

In primul numar dupa masacrul comis asupra redactiei sale, publicatia satirica Charlie Hebdo care va aparea miercuri il infatiseaza pe prima pagina pe profetul Mahomed. Are o lacrima in ochi si tine o pancarta pe care scrie „Je suis Charlie” („Eu sunt Charlie”), sub titlul „Totul este iertat”, un desen semnat Luz obtinut de agentia de presa AFP.

Pancarta seamana cu cele purtate de milioane de oameni care au manifestat in Franta duminica seara pentru a apara libertatea de exprimare.

Editia care va avea din nou miercuri chipul profetului Islamului pe coperta va aparea in trei milioane de exemplare fata de 60.000 in mod normal, in pofida atacului care a decimat redactia saptamanalului acum o saptamana.

Charlie Hebdo promite in noul numar ca nu va ceda, in numele „dreptului de a ridiculiza”.

Numarul de miercuri va aparea in 16 limbi si va fi vandut in 25 de tari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro