Sari direct la conținut

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a scris prima carte in penitenciar: "Producerea preparatelor din carne"

HotNews.ro
Sorin Apostu, Foto: www.apostuprimar.ro
Sorin Apostu, Foto: www.apostuprimar.ro

​​Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a terminat prima sa carte scrisa in Penitenciarul Gherla, acolo unde isi ispaseste pedeapsa de 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie. Cartea scrisa de Sorin Apostu se numeste „Producerea preparatelor din carne”, iar odata cu publicarea ei, fostul edil va beneficia de reducerea cu o luna a pedepsei cu inchisoarea, scrie Ziar de Cluj.

Cartea va aparea la Editura Europrint. Inainte de condamnare, Sorin Apstu a fost profesor universitar si a predat la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor.

Potrivit informatiilor Ziar de Cluj, Sorin Apostu este propozabil pentru eliberare conditionata pe data de 5 august 2016, insa el isi mai poate reduce din pedeapsa prin alte activitati desfasurate in penitenciar.

Potrivit ANP, orice persoana privata de libertate, coordonatat de un educator, poate solicita si obtine suport pentru a scrie carti sau lucrari stiintifice in perioada detentiei. Potrivit Legii 275/2006, „in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 3 zile executate pentru 2 zile de munca”.

Sorin Apostu a fost condamnat definitiv, in iulie 2014, la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat la patru ani de inchisoare pentru ca a luat mita de la omul de afaceri Calin Stoia, la trei ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la spalare de bani, in forma continuata si la opt luni de inchisoare pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Instanta a stabilit ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de inchisoare, la care a adaugat un spor de sase luni, pedeapsa finala fiind de patru ani si sase luni de inchisoare. Din pedeapsa a fost scazuta perioada in care Apostu a fost retinut si arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 pana in 28 septembrie 2012.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro