Sari direct la conținut

Primaria Constanta face consultare publica online privind reabilitarea Cazinoului

HotNews.ro

Primarul municipiului Constanta, Decebal Fagadau, a anuntat, joi, ca va cere parerea locuitorilor orasului despre soarta Cazinoului, acestia avand la dispozitie un formular online cu ajutorul caruia pot alege daca monumentul va ramane la Compania Nationala de Investitii sau va reveni la municipalitate pentru a fi restaurat si ce destinatie va avea dupa ce finalizarea lucrarilor, relateaza News.ro.

Decebal Fagadau a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca locuitorii municipiului pot raspunde la acest formular incepand din 15 februarie pana la sfarsitul lunii.

„Incepand de astazi si pana pe 28 februarie cerem parerea constantenilor despre cum sa abordam problema Cazinoului. Atata vreme cat noi am realizat tot ce a tinut de noi, studiu, proiect, le-am pus la dispozitia Companiei Nationale de Investitii (CNI), Compania Nationala de Investitii a licitat o data, de doua ori, de trei ori, vedem ca acest proces de a contracta pe cineva care sa se ocupe de restaurarea Cazinoului dureaza mult si atunci le cer parerea constantenilor, ce facem, mergem in continuare catre CNI, cu bani de la bugetul de stat sau daca ar fi de acord sa ne imprumutam si sa-l reabilitam”, a afirmat primarul Constantei.

El a mai spus ca locuitorii municipiului vor fi intrebati in cadrul acestui chestionar si daca sunt de acord ca monumentul sa aiba o functiune pe timp de vara, alta pe timp de iarna, daca prefera ca in Cazinou sa aiba loc concerte, expozitii, proiectii cinematografice sau alte activitati.

Decebal Fagadau a mentionat ca si-ar dori sa fie un grup de lucru comun municipalitate – CNI care sa se ocupe de reabilitarea Cazinoului.

„Sumele exista, sunt prinse in bugetul Companiei Nationale de Investitii, nu vad de ce nu am merge pe aceasta linie. E opinia mea. Am auzit multe voci, ca mai bine il luam de la CNI si il facem noi pe banii nostri. Mi s-a parut normal sa ii intreb pe constanteni acest lucru”, a mai spus edilul.

Fagadau a precizat ca Primaria va aloca in acest an fonduri pentru efectuarea unor lucrari de intretinere la Cazinou, urmand sa fie inlocuite geamurile sparte si astupate fisurile.

Chestionarul poate fi completat pe site-ul Primariei Constanta.

Cazinoul din Constanta, aflat intr-o stare avansata de degradare, a trecut la sfarsitul anului 2014 in administrarea Companiei Nationale de Investitii pentru a fi reabilitat. Pana in prezent, au fost organizate trei licitatii, care nu au dus la niciun rezultat, fiind contestate de catre unele din firmele participante si anulate.

Pentru reabilitarea Cazinoului Constanta fusese alocata suma de aproximativ 37 de milioane de lei, durata efectiva a lucrarilor fiind de 24 de luni.

Cazinoul face parte din patrimoniul cultural national, fiind inclus pe lista monumentelor istorice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro