Sari direct la conținut

PROIECT PILOT Primăria Sectorului 6 vrea să modernizeze curțile școlilor 153 și 161 din Giulești-Sârbi în cadrul unui program cu Banca Mondială / Elevii implicați în proiect

HotNews.ro
Modernizare școli Giulești 3, Foto: Primaria sector 6
Modernizare școli Giulești 3, Foto: Primaria sector 6

Primăria Sectorului 6 modernizează curțile școlilor gimnaziale 153 și 161 din Giulești-Sârbi în cadrul unui proiect pilot desfășurat cu asistență de la Banca Mondială. Cel mai probabil, lucrările vor începe anul următor, iar dacă proiectul pilot va avea succes, va fi extins și la alte unități de învățământ.

Noutatea este că amenajările sunt făcute cu consultarea elevilor și proiectul se va modifica în funcție de cerințele acestora.

Primele consultări au avut loc joi, la Școala Gimnazială nr. 153. Acestora li s-au prezentat randări cu propunerea de proiect și au văzut cum arată amfiteatrul, unde vor putea desfășura orele de curs, locul de joacă, terenul de sport, pistele de alergare și groapa cu nisip.

”Este un proiect pe care îl derulam cu Banca Mondială. Alături de copii și învățători, la consultarea online au participat, joi, viceprimarul Alexandru Gâdiuță și reprezentanții Administrației Școlilor Sectorului 6. Proiectul a fost primit bine, iar copiii și învățătorii au venit cu idei pentru amenajare. În zonă, ei nu au acces la locuri de joacă/parcuri, așa că un astfel de proiect ar fi îmbrățișat de comunitate”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Banii pentru modernizarea curții școlilor vor fi asigurați din bugetul local și surse de finanțare externă nerambursabilă.

Școala 153 înainte și după lucrările de modernizare

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro