Sari direct la conținut

Nicușor Dan: Transportul public din București este oficial și pe hărțile Google / Într-o primă etapă, se afișează planificarea curselor

HotNews.ro
Nicusor Dan, Foto: Agerpres
Nicusor Dan, Foto: Agerpres

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că transportul public din Bucureşti este oficial şi pe hărţile Google, unde pot fi găsite variantele de transport public pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, inclusiv programul metroului şi al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. El arată că, într-o primă etapă, se afişează planificarea curselor.

„De azi transportul public din Bucureşti este oficial şi pe hărţile Google! Oricine intră pe Google Maps şi vrea să vadă cum ajunge dintr-un loc în altul folosind transportul public va primi informaţiile dorite integrate în această aplicaţie. Pot fi găsite variantele de transport public pentru toată regiunea Bucureşti – Ilfov, incluzând aici transportul STB, STV, cel spre Chitila şi Buftea, dar şi programul metroului şi al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni”, a arătat Nicuşor Dan, duminică, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, datele pentru transportul public la suprafaţă sunt preluate automat de pe serverele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI), iar într-o primă etapă se afişează planificarea curselor.

„Ulterior, vom afişa în timp real funcţionarea mijloacelor de transport public, pentru ca bucureştenii să-şi poată planifica exact timpii de deplasare folosind harta direct de pe telefonul mobil”, a precizat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro